Växjö stift

Anne Gräns - ny kyrkoherde i Tingsryds pastorat

Dela

Nu på söndag mottas Anne Gräns av biskopen som ny kyrkoherde i Tingsryds pastorat. Mässan firas tillsammans med körer, anställda, förtroendevalda och församlingsbor.

Anne Gräns, kyrkoherde i Tingsryds pastorat. Foto: Petra Davidsson
Anne Gräns, kyrkoherde i Tingsryds pastorat. Foto: Petra Davidsson

På söndag den 24 oktober kl 10.00 ringer klockorna in till mässa i Tingsås kyrka i Tingsryd. Mässan leds av biskop Fredrik Modéus och börjar med mottagningen av kyrkoherde Anne Gräns.

Anne Gräns fick kallet till präst lite senare i livet, och har haft många olika yrken innan hon prästvigdes för Lunds stift 2003. Efter att ha verkat som församlingspräst i ett flertal andra pastorat kom hon till Tingsryd hösten 2019 – då som komminister. Redan till nya året 2020 blev hon arbetsledande komminister med uppdrag att utbilda sig till kyrkoherde.

– Jag behövde inte fundera så länge när jag fick förfrågan om jag ville bli kyrkoherde i Tingsryds pastorat. Efter 18 år som församlingspräst känner jag mig redo att anta utmaningen att verka som kyrkoherde, och jag har många tankar och idéer. Samtidigt handlar det inte om mig och vad jag vill – vi bygger kyrka tillsammans!

Vad är en kyrkoherde?
En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

För mer information
Anne Gräns, kyrkoherde i Tingsryds pastorat
0477-779004
anne.grans@svenskakyrkan.se

https://www.svenskakyrkan.se/tingsryd

Kontakter

Bilder

Anne Gräns, kyrkoherde i Tingsryds pastorat. Foto: Petra Davidsson
Anne Gräns, kyrkoherde i Tingsryds pastorat. Foto: Petra Davidsson
Ladda ned bild

Om

Växjö stift
Växjö stift
Östraboliden
352 39 Växjö

+46(470)773800https://www.svenskakyrkan.se/vaxjostift

Växjö stift är en del av Kristi världsvida kyrka och ett av Svenska kyrkans 13 stift. Det omfattar församlingarna inom stiftets område som består av större delen av Småland och hela Öland. Stiftet är ett pastoralt område som leds av en biskop.

Följ Växjö stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Växjö stift

Rekordhögt valdeltagande när rösterna i Växjö stift är färdigräknade13.10.2021 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Rösterna i kyrkovalet 2021 är färdigräknade och visar på att rekordhöga 18,15 procent av de röstberättigade i Växjö stift har sagt sitt i årets kyrkoval. Valdeltagandet har därmed ökat ytterligare jämfört med det tidigare högsta resultatet från 2017. Klart är också vilka ledamöter som tar plats i Växjö stifts högsta beslutande organ kommande mandatperiod, 2022-2025.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum