Gröna arbetsgivare

Annika Bergman ny ordförande för Gröna arbetsgivare

Dela

Annika Bergman har valts till ny ordförande för Gröna arbetsgivare. Hon tar över efter Mats Sandgren som kliver av från ordförandeposten men fortsätter som vice ordförande.

Annika Bergman, foto: Eva-Lena Johnsson
Annika Bergman, foto: Eva-Lena Johnsson

Under onsdagen höll Gröna arbetsgivares årsstämma. I samband med det har Mats Sandgren beslutat sig att kliva ner från ordförandeposten som han haft sedan 2014 och ersätts nu av Annika Bergman.

– Jag ser fram emot att få leda Gröna arbetsgivare. Vi är ett fantastiskt förbund med jobbskapare från jord, skog och trädgård till djursjukvård och golf. Våra företag som är verksamma i landets alla kommuner, på landsbygd och i städer är en viktig del i omställningen till ett hållbart samhälle. 

Annika Bergman har varit vice ordförande sedan 2014 och är även ordförande för lantbrukssektionen. Hon är delägare i ett lantbruksföretag utanför Örebro som är medlem i Gröna arbetsgivare samt vd för Hushållningssällskapet Halland och har stor erfarenhet från olika roller som företagsledare och styrelsemedlem (främst inom lantbruket).

Till styrelsen valdes även Ivo Krsek, Alfa Skogsservice AB i Jönköping, in som kommer att ersätta Roger Carlsson, Roger och Sörens Skogsentreprenad AB.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Annika Bergman, foto: Eva-Lena Johnsson
Annika Bergman, foto: Eva-Lena Johnsson
Ladda ned bild

Om

Gröna arbetsgivare
Gröna arbetsgivare
Storgatan 19
114 51 Stockholm

http://www.grona.org/

Gröna arbetsgivare är arbetsgivar- och branschorganisationen som företräder 4 000 medlemsföretag med närmare 30 000 anställda inom inom lantbruk, skogsbruk, djursjukvård, trädgårdsanläggning och golf.

Som arbetsgivarorganisation förhandlar vi fram kollektivavtal som rör anställningsvillkor och löner. Vi är en given partner för våra medlemsföretag i personal- och arbetsgivarfrågor. Vi biträder även medlemsföretagen vid tvister och förhandlingar hela vägen till domstol. Våra förhandlare är experter på arbetsrätten, känner motparterna och kan branschen.

För mer information om oss, besök vår webbplats.

Följ Gröna arbetsgivare

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Gröna arbetsgivare

Ökande ansökningssiffror för lantbruk, skog och djurvård till naturbruksprogrammet2.7.2021 11:26:43 CEST | Pressmeddelande

Enligt statistik som sammanställts av Naturbruksskolornas förening och som Gröna arbetsgivare är med och finansierar står det klart att naturbruksprogrammet har det högsta söktrycket sedan 2009. Det gäller både det totala antalet ansökningar och andelen av sökande elever. Det är även sannolikt att tro att fler elever kommer börja på skog- och lantbruksinriktningen till hösten än vad det gjort sedan 1999.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum