Jernkontoret

Annika Roos tar över som vd på Jernkontoret

Dela

I början av 2022 tar Annika Roos över som vd på Jernkontoret. Annika är idag chef för Powder-verksamheten inom Sandvik. Hon är väl förankrad i stålbranschen och har siktet inställt på hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft. Annika Roos tar över en expertorganisation som arbetar i nära samverkan med både järn- och stålföretagen och viktiga intressenter inom akademi, politik och myndigheter.

Foto: Sandvik
Foto: Sandvik

I början av 2022 kommer Annika Roos att ta över uppdraget som vd på Jernkontoret. Nuvarande vd Bo-Erik Pers går som planerat i pension och överlämningen inleds redan under hösten.

Annika Roos är väl förankrad i branschen och kliver på med siktet inställt på hållbar tillväxt och stärkt konkurrenskraft för järn- och stålindustrin i Sverige.

– Det är en oerhört spännande tid för järn- och stålindustrin. Det teknikskifte vi nu står inför, med en tydlig ambition att ställa om till en mer hållbar tillväxt, bidrar inte bara till de svenska klimatmålen – utan också till att vi i Sverige bär ledartröjan för omställningen av vår industri globalt. Jag kan inte föreställa mig en bättre tidpunkt att ta över ledarskapet för Jernkontoret, säger Annika Roos, som tillträder rollen som vd på Jernkontoret efter årsskiftet.

Annika Roos, idag global chef för Powder-verksamheten inom Sandvik Manufacturing and Machining Solutions, har arbetat inom Sandvik-koncernen under 35 år i en rad olika ledande befattningar, den senaste tiden med fokus på att utveckla affären för metallpulver som bland annat används vid 3D-printing. Hon har en utbildning inom teknisk fysik från Kungliga Tekniska högskolan.

Annika Roos tar över ledarskapet för Jernkontoret, som är Sveriges äldsta branschorganisation och idag en expertorganisation som arbetar i nära samverkan med både järn- och stålföretagen i Sverige och branschens samtliga intressenter, bland annat inom akademi, politik och myndigheter.

Järn- och stålindustrin i Sverige har de senaste åren tagit en ledande roll för omställningen av industrin och för en utveckling som är miljömässigt, ekonomiskt och socialt hållbar. Jernkontorets nya vd får därmed en rad viktiga frågor på sitt bord.

– Jag är mycket nöjd över vår rekrytering av Annika Roos som ny vd för Jernkontoret. Under hennes ledning kan vår branschorganisation fortsätta arbetet för bästa möjliga förutsättningar för vår hållbara omställning. Annika är rätt person att leda branschens gemensamma arbete, säger Martin Lindqvist, ordförande för Jernkontoret och vd på SSAB.


Mer information
Annika Roos, via kommunikationschef Lena Berg, Sandvik 070-633 83 08.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Sandvik
Foto: Sandvik
Ladda ned bild

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum