Svenska kyrkan Norrköping

Annorlunda allhelgona

Dela

Under allhelgonahelgen brukar tusentals människor besöka kyrkogårdarna för att tända ljus hos sina bortgångna nära och kära. I år ber Kyrkogårdsförvaltningen i Norrköping allmänheten att, så långt det är möjligt, sprida ut sina kyrkogårdsbesök under hela allhelgonaveckan.

Foto: IKON bildbyrå
Foto: IKON bildbyrå

Personal kommer att finnas på plats, väl synliga i reflexvästar för att visa vägen och hjälpa till så att det inte trängsel uppstår. Personalen svarar gärna på frågor.

Tyvärr kommer Kyrkogårdsförvaltningen inte att kunna bjuda på fika i år med hänsyn till rådande pandemin.

Under lördagen 31 oktober, Alla helgons dag, håller kapellen följande öppettider:

Matteus kapell                            10.00-20.00

Norra kapellet                             10.00-20.00

Södra kapellet                             10.00-18.00

(Himmelstalunds kapell är stängt för renovering)

Kontakt:
Anders Carlsson, chef Kyrkogårdsförvaltningen i Norrköping
011-241501 / anders.h.carlsson@svenskakyrkan.se

Bilder

Foto: IKON bildbyrå
Foto: IKON bildbyrå
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Norrköping
Svenska kyrkan Norrköping
Nya Rådstugugatan 7
601 04 Norrköping

+46(11)241000https://www.svenskakyrkan.se/norrkoping

Kyrkan finns till för dig.

Svenska kyrkan Norrköping vill vara en närvarande och öppen kyrka som ger möjlighet till eftertanke, tro och engagemang. Vi är en gemenskap och ett stöd i glädje och sorg. Vi finns med i vardagen liksom vid livets stora skiften, både hemma och långt bort. 

Svenska kyrkan i Norrköping har fyra församlingar, Borgs församling, Kolmårdens församling, S:t Johannes församling och S:t Olofs församling. Här finns också Diakonicentrum - DC som är en mötesplats och samtalsmottagning för ungdomar och unga vuxna. I Norrköpings pastorat finns även en kyrkogårdsförvaltningen, ett kansli och en utvecklingsenhet.

Tillsammans består Svenska kyrkan i Norrköping av ca 80 000 medlemmar, 25 kyrkor, 23 kyrkogårdar, 7 kapell och flertalet församlingshem och andra verksamhetslokaler.

Vi vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på för alla, vi vill vara där människor är. Kyrkan finns till för dig.

Följ Svenska kyrkan Norrköping

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Norrköping

Nattvandring under studentveckan19.5.2022 08:05:00 CEST | Pressmeddelande

För femte året i rad kvälls- och nattvandrar Elevhälsan och Svenska kyrkan i Norrköping under studentveckan. Under sex kvällar och nätter finns vi som vuxenstöd och har med oss vatten och plåster. Nattvandringen är ett samarbete där vi hjälps åt tillsammans med andra aktörer som utbildningskontoret, friskolorna, socialtjänsten, polisen och räddningstjänsten. Diakon Maria Bard från Svenska kyrkan samordnar insatsen.

Nya värden till kulturarvet2.2.2022 12:40:05 CET | Pressmeddelande

Utmed Finspångsvägen återfinns en av Norrköpings äldsta kyrkor, Östra Eneby kyrka. Med anor från 1100-talet har kyrkan länge varit en plats där människor från bygden samlats i glädje och sorg. Till dess stora kulturarv kan räknas, förutom själva kyrkobyggnaden, bland annat en runsten, som tros ha varit ett tidigt altare, och de brudkronor som lånats ut till kvinnor som stått brud genom århundraden. Men nu läggs ett nytt föremål till framtida kulturarv. Ett dopträd i smide.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum