Region Örebro län

Anpassad rastplats totalförstörd vid brand

Dela

Har du planerat för ett besök vid den tillgänglighetsanpassade leden vid Södra Brunnsjön i Lindesbergs kommun ber Region Örebro län dig att tänka om. Rastplatsen har eldhärjats och av det vindskydd som stod på platsen finns bara aska kvar.

Den 17 maj i år invigde Region Örebro län en ny tillgänglighetsanpassad rastplats på etapp 5 av Bergslagsleden, vid Södra Brunnsjön i Lindesbergs kommun. Från en iordningställd parkeringsplats leder en anpassad led ned mot sjön till en rastplats där det fram till alldeles nyss fanns vindskydd, eldplats och toalett. Men sedan en brand härjat på platsen finns den service som tidigare erbjöds inte längre kvar och i nuläget utgör inte rastplatsen något bra utflyktsmål.

- Vår ambition är att bygga upp rastplatsen igen men den närmaste tiden råder vi den som vill besöka Bergslagsleden att bege sig till någon annan rastplats än just den vid Södra Brunnsjön. Söker du en tillgänglighetsanpassad delsträcka finns en sådan på Göljestigen i Örebro kommun, säger Johan Karlström, utvecklingsledare, Bergslagsleden, Region Örebro län.

Händelsen är polisanmäld.

Besök Bergslagsledens webbplats för uppslag till kortare eller längre utflykter.

Kontakt

Johan Karlström, utvecklingsledare, Bergslagsleden, telefon: 072-146 76 09

Kristina Eklöf, chef för område näringslivsutveckling, telefon: 072-147 06 91

Nyckelord

Kontakter

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Kunskapsdag för att säkra kompetensen på framtidens arbetsmarknad7.6.2022 08:41:32 CEST | Pressinbjudan

Samtidigt som arbetslösheten är fortsatt hög i länet finns en kraftig efterfrågan inom vissa branscher på kompetent och utbildad personal. Region Örebro län arbetar i flera projekt för att långsiktigt förbättra kompetensförsörjningen och därmed komma tillrätta med den obalans som i dag finns på länets arbetsmarknad. Ett steg för att få fler i studier som kan leda till arbete är den konferens som anordnas i Örebro den 8 juni, Framtidens arbetsmarknad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum