Enköpings kommun

Anpassning av skyddsutrustning på äldreboendena

Dela

Länets kommuner har i samverkan och med stöd av vårdhygiensektionen på Akademiska sjukhuset beslutat att anpassa användningen av visir på äldreboendena.

– Från den 17 maj 2021 använder personalen på våra äldreboenden fortsatt munskydd under hela arbetspasset och även i personalutrymmena, men visir endast vid risk för stänk och vid vård där misstänkt eller bekräftad smitta förekommer, säger AnnaKarin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).

– Vi har gjort valet mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens nya publikation som beskriver förutsättningarna för anpassning av smittskyddsåtgärder. Vaccinationstäckningen på våra äldreboenden är hög och vi bedömer att vi har de förutsättningar som behövs för att kunna göra anpassningar.

Tid för telefonintervju

Vår medicinskt ansvariga sjuksköterska finns tillgänglig i dag för intervju på telefon klockan 16–16.20.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum