Region Norrbotten

Ansträngt vårdplatsläge i Sunderbyn

Dela

Vårdplatsläget i Sunderbyn är mycket ansträngt. Flera patienter ligger sedan igår kvar på akutmottagningen. Region Norrbotten arbetar för att hitta lösningar som ska förbättra situationen.

– Vi har inte tillräckligt många bemannade vårdplatser på sjukhuset. Det innebär att patienter tvingas vara kvar på akuten, samtidigt som inflödet av människor fortsätter. Läget är riktigt besvärlig och har lett till långa väntetider, säger Mattias Josefsson, verksamhetschef för länets akutmottagningar och IVAK-enheter.

Förutom långa väntetider och obehag för patienterna påverkas även arbetsmiljön för de anställda på akutmottagningen.

– Personalen arbetar under hård press. De är måna om att kunna göra ett bra jobb. Vi måste få till en förändring av situationen, säger han.

Det sker en tydlig prioritering på akutmottagningen, där sjukast går först. Region Norrbotten uppmanar personer med lindriga besvär att i stället kontakta 1177 eller sin hälsocentral innan de beger sig till sjukhuset.

Däremot ska de med allvarliga, akuta skador eller åkommor inte tveka att åka till akutmottagningen eller ringa 112.

– Det är ett budskap som är viktigt att få fram, säger Mattias Josefsson.

1177 erbjuder sjukvårdsråd och stöd dygnet runt under årets alla dagar. 1177 finns på webben, www.1177.se, och nås även via telefonnummer 1177. Vardagar kan man även vända sig till sin hälsocentral eller jourcentral.

Kontakter

Mattias Josefsson, verksamhetschef för länets akutmottagningar och IVAK-enheter
Tel: 0920-28 40 00
E-post: mattias.josefsson@norrbotten.se

Om

Region Norrbotten
Region Norrbottenhttps://www.norrbotten.se/

Region Norrbotten arbetar för dem som bor och verkar i Norrbottens län. Vi styrs av invånarna genom allmänna politiska val. Region Norrbotten är länets näst största arbetsgivare. Vi har cirka 6 500 anställda, varav de flesta arbetar inom hälso- och sjukvården.

Region Norrbotten bedriver hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kultur. På så sätt skapar vi förutsättningar för en god livsmiljö här i Norrbotten.

Följ Region Norrbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Norrbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum