Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Ant Middleton Sverigeaktuell med boken Förste man in – att leda i frontlinjen

Dela

Vem väljer frivilligt att åka till världens farligaste platser? Hur vet man att man inte dödar oskyldiga människor? Se före detta elitsoldaten Ant Middletons svar i säsongsavslutningen av Skavlan 5 april. I veckan besökte författaren och TV-aktuella Ant Stockholm för lanseringen av sin bok Förste man in – att leda i frontlinjen.

'I sleep well at night. I'm one of the good guys' (Ant Middleton i Skavlan)

Ingen föds till ledare. Men tack vare sin starka vilja och genom att aldrig backa inför livets utmaningar har Ant Middleton lärt sig vad bra ledarskap innebär. Vägen till att bli elitsoldat är stenhård och rekryterna pressas många gånger bortom bristningsgränsen. För att överleva krävs uthållighet, en vilja av stål, extrem uppmärksamhet på detaljer och en obeveklig självdisciplin – samma egenskaper som man hittar hos de bästa ledarna, såväl militära som civila.

Ant Middletons karriär har tagit honom till flera av världens farligaste platser, bland annat har han tjänstgjort i Afghanistan tre gånger. Som prickskytt i SBS var han alltid förste man in genom dörren, först ut i nattmörkret och den förste att möta fienden. 

Förste man in – Att leda i frontlinjen

Förste man in är fascinerande och gripande. Ant berättar utförligt och öppet både om höjdpunkterna och de smärt­samma motgångarna i livet. Om allt från den spännande uttagningen till Specialstyrkorna till svårigheten att hantera sin fars för tidiga död. Han berättar också om den fängelsevis­telse han dömdes till efter det att han lämnat det militära. 

Hans erfarenheter har lärt honom att den inre styrkan är viktigast. När han i boken når den insikten faller så småningom alla bitar på plats både privat och ute i fält.

Ant avslutar varje kapitel med att tydligt summera sina slutsatser och lärdomar och dessa punkter är otroligt motiverande och inspirerande för läsaren. Boken kan användas som ett mycket konkret självhjälpsverktyg. Hans ledarskapssyn och vägledning till ett positivt tillvägagångssätt i de mest omöjliga scenarion kan appliceras på det mesta. Det är en av orsakerna till att boken och Ant själv blivit omåttligt populära i Storbritannien, med nästan 400 000 sålda exemplar och boken har toppat försäljningslistorna.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Tukan förlag/Bokförlaget NoNa
Örlogsvägen 15
426 71 Västra Frölunda

031-10 20 25http://www.tukanforlag.se
Bokförlaget Nona
I den romerska mytologin finns en ödesgudinna vars uppgift är att spinna livets tråd. Hennes namn är Nona – ett passande namn på vårt förlag vars röda tråd är starka skildringar av fängslande livsöden. Vissa är sanna. Andra inte. De återges i såväl romaner som biografier och memoarer, men de är alla berättelser du bär med dig långt efter att boken är slut.

Följ Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Tukan förlag/Bokförlaget NoNa

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum