Linköpings kommun

Antalet hushåll med försörjningsstöd fortsätter att sjunka

Dela

På arbetsmarknadsnämndens decembermöte redovisades positiva siffror beträffande försörjningsstödet i Linköping. Antalet hushåll som har fått försörjningsstöd utbetalt under november månad 2021 är det lägsta antalet sedan arbetsmarknadsnämnden tillskapades 2019.

Under november månad var antalet hushåll som fått försörjningsstöd utbetalt 1,3 procent lägre än föregående månad. I ett lite längre perspektiv är det femte månaden i rad som antalet hushåll minskar. Sedan början av året har antalet utbetalningshushåll minskat med hela 8 procent. I november erhöll 2 507 hushåll försörjningsstöd jämfört med 2 726 i början av året. 

– Verkligen glädjande att hårt och långsiktigt arbete ger så bra resultat, och detta trots pandemin. Arbetsmarknadsnämndens absolut viktigaste mål är att få fler hushåll i självförsörjning. Det är till gagn för Linköpings skattebetalare men den stora skillnaden är för de hushåll som nu kan klara sig på egen hand. Från utanförskap till innanförskap, det är skillnad, säger Fredrik Lundén (M), ordförande i arbetsmarknadsnämnden.

– Det känns väldigt bra att kunna konstatera att utvecklingen går åt rätt håll och att vi därmed får ett kvitto på att våra insatser bidrar till att fler individer klarar sin försörjning på egen hand,säger Mikaela Schullström, tillträdande direktör för Integration och Arbetsmarknadsförvaltningen.

Kontakter

Mikaela SchullströmTillträdande direktör Integration- och arbetsmarknadsförvaltningenLinköpings kommun

Tel:013-20 59 71

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Ågatan 40
582 22 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Nytt stöd till servicenoder på landsbygden18.10.2022 15:39:42 CEST | Pressmeddelande

Kriget i Ukraina och efterföljande energikris har lett till en extraordinär situation med skenande varu-, bränsle- och elpriser. Det påverkar såväl privatpersoner som många branscher, och på landsbygden finns därtill en risk för att Linköpingsbornas tillgång till dagligvaruförsörjning i de identifierade servicenoderna försämras. Därför har kommunstyrelsen idag fattat beslut om ett extrastöd om totalt 500 000 kronor under 2022 till utpekade servicenoder i kommunens “Serviceplan för landsbygden”.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum