Region Örebro län

Antalet vårdplatser ska bli fler

Dela

Hälso- och sjukvårdens kapacitet ska öka, bland annat genom att utöka antalet vårdplatser. Det menar regionstyrelsen som vid dagens sammanträde fördelade 14,7 miljoner kronor för detta ändamål.

- Hälso- och sjukvården är hårt ansträngd och vi ser ett stort tryck på våra olika verksamheter. Genom att öka antalet vårdplatser hoppas vi kunna avlasta vårdverksamheten till glädje för både patienter och medarbetare, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

I begreppet fler vårdplatser ryms till exempel att anställa fler sjuksköterskor och förbättra arbetsmiljön inom vården. Utökningen av antalet vårdplatser finansieras med hjälp av staten som totalt bidrar med 500 miljoner kronor till Sveriges regioner. Regionstyrelsen ger hälso- och sjukvårdsnämnden i uppdrag att fördela de 14,7 miljonerna som Region Örebro län tilldelas till de verksamheter inom såväl somatisk som psykiatrisk slutenvård, inklusive intensivvård, där de gör allra störst nytta.

- Våra medarbetare gör fantastiska insatser för att ta hand om de patienter som behöver vård och jag hoppas att vi med de insatser de här pengarna möjliggör kan underlätta deras arbetssituation och att det i slutändan medför ett ännu bättre omhändertagande av patienterna, säger Andreas Svahn.

Kontakt

Andreas Svahn, ordförande i regionstyrelsen, telefon: 070-524 22 66

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum