Vänsterpartiet Malmö

Äntligen 1 maj med Malmövänstern!

Dela

På söndag den 1 maj bjuder Vänsterpartiet i Malmö in till demonstration och festligheter för att fira arbetarrörelsens högtidsdag. Vi samlas under parollen "Allas välfärd – upp till kamp för freden, klimatet och jämlikheten!". Huvudtalare i Slottsparken är Ali Esbati (V) riksdagsledamot och ekonomisk-politisk talesperson och konferencier är dramatikern, aktivisten och författaren America Vera Zavala. På Möllevångstorget talar bland annat Emma-Lina Johansson (V), kommunalråd och förstanamn på kommunfullmäktigelistan.

Emma-Lina Johansson (V), fotograf måste anges: Emmalisa Pauly
Emma-Lina Johansson (V), fotograf måste anges: Emmalisa Pauly

- Äntligen får vi fira 1 maj tillsammans igen! Vi ser fram emot en stor demonstration, där vi visar att vi är många som vill se ett mer solidariskt, jämlikt och hållbart Malmö. Vänsterpartiet har visat att vi är beredda att ta ansvar, vi har stoppat marknadshyror och sett till att pensionärer får mer i plånboken. För oss är en välfärd som fungerar för alla vår prioritering. Nu går vi mot ett val där vi har chansen att öka våra mandat och styra Malmö i en riktning som gynnar flertalet. Vi ser 1 maj som upptakten till valrörelsen och är beredda att ta ansvar för Malmös utveckling. Vi har gjort det förut och vi vet att det blir mycket bättre när vänstern är med och styr staden, säger Emma-Lina Johansson (V) kommunalråd. 

Vi samlas på Möllevångstorget klockan 11:00. Konferencier är Daniel Sestrajcic.Talar gör förutom Emma-Lina Johansson även:

  • Vänsterpartiet Malmös ordförande Maria Dexborg,
  • Hedvig Halldenius från Ung Vänster,
  • Orwa Kadoura från Arabiska vänstern, Vänsterpartiet Malmö och
  • Patricia Olsson Escalante från Refugees Welcome Sweden. 

Det bjuds på sång och musik av kören Reclaim with song och Imad al Tamimi, samt poesi av Helena Fehrman. I demonstrationståget spelar Batería Malmö och vid Victoria teatern kommer Röda kapellet att höras.

Demonstrationen avslutas i Slottsparken där America Vera Zavala leder programmet, det kommer även att finnas matförsäljning samt barnaktiviteter.

Huvudtalare är Vänsterpartiets ekonomisk-politiske talesperson Ali Esbati. Även Linda Svensson från Transport avdelning 12, samt Alma Lindén från Ung Vänster talar i Slottsparken. Vi bjuds också på musik av Malmöbaserade artisten Julie Chikane.

1 maj arrangeras tillsammans med Ung Vänster, ABF Malmö och Kvarnby folkhögskola. 

Varm välkomna!

Ungefärliga hålltider:

11:00 - Tal, poesi och musik på Möllevångstorget

12:00 - Avmarsch demonstrationståg

13:00 - Programstart Slottsparken

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Emma-Lina Johansson (V), fotograf måste anges: Emmalisa Pauly
Emma-Lina Johansson (V), fotograf måste anges: Emmalisa Pauly
Ladda ned bild
America Vera Zavala, fotograf måste anges: Elisabeth Ohlson
America Vera Zavala, fotograf måste anges: Elisabeth Ohlson
Ladda ned bild
Ali Esbati (V), fotograf måste anges: Agnes Stuber
Ali Esbati (V), fotograf måste anges: Agnes Stuber
Ladda ned bild

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Vänsterpartiet kräver politisk viljeriktning i flyktingmottagandet4.5.2022 13:57:13 CEST | Pressmeddelande

Under dagens kommunstyrelsemöte avhandlades alltifrån försäljning av mark till förändring av MKBs ägardirektiv. Dessutom presenterades en utredning om övergripande mål och gemensamma strategier för mottagande av asylsökande och nyanlända, integration samt ändamålsenlig samverkan inom området. I utredningen framkom ett behov av ett tydliggörande av den politiska viljan inom området. Vi föreslog därför kommunstyrelsen en sådan, som tyvärr röstades ner av övriga partier.

Vänsterpartiet vill upphäva beslut om undantag i EBO-lagen3.5.2022 15:27:08 CEST | Pressmeddelande

De senaste månaderna har vi skakats av nyheterna om det för oss närbelägna anfallskriget i Ukraina. Rysslands folkrättsvidriga invasion av ett europeiskt land har tvingat många ukrainare på flykt. Samtidigt får många av de som flytt till Malmö inte dagsersättning för att de bor i "fel område". Vänsterpartiet lämnar därför idag in ett nämndsinitiativ till kommunstyrelsen om att upphäva beslutet om undantag för vissa av Malmös områden i EBO-lagen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum