Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Äntligen fredag, igen!

Dela
Öppen verksamhet för barn i Västerås domkyrka. Foto: Henrik Mill
Öppen verksamhet för barn i Västerås domkyrka. Foto: Henrik Mill

Efter ett intensivt Reformationsår 2017, då den öppna verksamheten för barn tagit paus, drar fredagsträffarna i Västerås domkyrka nu igång igen. Barn i sällskap med vuxen är välkomna att leka, fika och umgås vid Leksacer – barnens alldeles egna plats i kyrkan.

- Det är roligt att vi kan starta den här verksamheten igen, säger Anna Karin Ericsson, en av de präster som leder träffarna.

Förutom lek och kul firas en kort barngudstjänst eller sångstund med populära barnpsalmer.

- Här strävar vi efter att ge barn och vuxna en positiv upplevelse och några tänkvärda ord i vardagen, berättar Anna Karin.

Träffarna äger rum varannan fredag, med start den 6 april. Den öppna verksamheten för barn är gratis – precis som all annan verksamhet för barn i Svenska kyrkan Västerås.

- Fredagstäffarna har varit välbesökta så vi hoppas att många hittar hit igen, säger Anna Karin Ericsson.

Tid: 9.30-12, barngudstjänst/psalmsång kl 10. 
Plats: Leksacer i Västerås domkyrka
Fika: 30 kr för vuxen, gratis för barn.

Vårens datum:
6 april - med psalmsång 
20 april - med barngudstjänst 
4 maj - med psalmsång
18 maj - med barngudstjänst 
1 juni - med psalmsång

För mer information: Anna Karin Ericsson, präst i Västerås domkyrka, 021-81 46 34, AnnaKarin.Ericsson@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Bilder

Öppen verksamhet för barn i Västerås domkyrka. Foto: Henrik Mill
Öppen verksamhet för barn i Västerås domkyrka. Foto: Henrik Mill
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Svenska kyrkan Västerås byter plattform för pressmeddelanden29.11.2018 11:54Pressmeddelande

Nu byter Svenska kyrkan Västerås/Västerås pastorat presstjänst och från Mynewsdesk till TT. Både nya och tidigare pressmeddelanden går från och med nu att hitta hos vår nya leverantör. För att registrera dig som följare i den nya plattformen, se: https://via.tt.se/abonnera Pressmeddelanden från Svenska kyrkan Västerås berör stora som små händelser inom områden som religion, kultur och socialt arbete.

Braskväll - Om psykisk ohälsa hos äldre29.10.2018 08:32Pressmeddelande

Onsdag den 31 oktober kl 18 tänds brasan i Martasalen, Tomasgården. Det blir en samtalskväll om psykisk ohälsa hos seniorer. Fyra gäster från olika föreningar kommer att vara på plats för att prata om psykisk ohälsa och var hjälp finns att få. De representerade föreningar är: ReagerA, (h)järnkoll, NSPH och föreningen Balans. Under kvällen kommer Anders Caringer och Bo Senter att underhålla med tänkvärd musik. Kvällens värd är präst Gunnar Kärrbom. Även diakon Sofie Möllberg kommer att finnas på plats. Fri entré! Martasalen öppnas från kl 17.30 och det finns fika att köpa (30 kr för kaffe och smörgås). För mer information, kontakta: Gunnar Kärrbom, 021-40 41 25, e-post Gunnar.Karrbom@svenskakyrkan.se. Adress: Tomasgården, Cedergatan 1, 723 41 Västerås.

Eric Ericson 100 år22.10.2018 09:17Pressmeddelande

Exakt på 100-årsdagen av Eric Ericsons födelse ger två av hans världsberömda körensembler, Radiokören och Eric Ericsons kammarkör, en hyllningskonsert till körnestorn i Västerås domkyrka. Eric Ericson är en av få svenska musikprofiler som med självklar rätt bar epitetet ”levande legend”. Han var verksam som dirigent i de stora sammanhangen i över 60 år, och kom med sitt konstnärskap att prägla generationer av dirigenter och sångare. 1945 startade han Kammarkören, och som kormästare vid Sveriges Radio i över tre decennier gjorde han Radiokören till en världsledande ensemble. Samma världsrykte nådde han med anrika Orphei Drängar i Uppsala. Sin egen kammarkör vårdade han hela tiden ömt, och efter pensionering 1983 tog kören hans namn - Eric Ericsons Kammarkör. Under sin långa gärning som professor i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm formade han årskull efter årskull av dirigenter som i sin tur startade egna kammarkörer runt om i Sverige och över hela världen. Hans inte

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum