PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Äntligen händer något i kontantfrågan - men det går för långsamt.

Dela

Alla svenska storbanker måste erbjuda uttag av kontanter i hela landet, föreslår regeringen i en remiss till lagrådet. Den nya lagen ska gälla från den första januari 2021.

- Äntligen händer något i kontantfrågan. Vi tycker förslaget är bra, men hade gärna sett att lagen börjar gälla mycket tidigare, säger Christina Tallberg, ordförande Pensionärernas Riksorganisation, PRO. 

I slutet av februari uppvaktade PRO, tillsammans med pensionärsorganisationerna SPF Seniorerna, SKPF Pensionärerna och RPG, finansmarknadsminister Per Bolunds statssekreterare Ulf Holm. Syftet med mötet var att trycka på regeringen om att bankerna måste ta ansvar för kontanthanteringen. Vid mötet framkom att regeringen siktade på att överlämna en proposition till riksdagen före sommaren för att delar av bestämmelserna skulle kunna träda ikraft den 1 januari 2020. Ett år tidigare än vad som nu föreslås i remissen till lagrådet.

- Utvecklingen går snabbt, så det är bråttom nu. Det blir allt svårare för många att kunna använda sig av kontanter, säger Christina Tallberg

Kontakter

Bilder

Christina Tallberg, ordförande PRO. FOTO: Anneli Nygårds.
Christina Tallberg, ordförande PRO. FOTO: Anneli Nygårds.
Ladda ned bild

Om

PRO-Pensionärernas Riksorganisation
PRO-Pensionärernas Riksorganisation
Box 3274
103 65 Stockholm

08-701 67 00http://www.pro.se

PRO, Pensionärernas Riksorganisation, är Sveriges största pensionärsorganisation med föreningar runt om i hela landet.

Följ PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från PRO-Pensionärernas Riksorganisation

Stora skillnader visar Sveriges största matprisundersökning3.5.2020 10:00:00 CESTPressmeddelande

PRO:s stora matprisundersökning 2019 visar fortsatt på stora skillnader i pris beroende på var maten köps. Skillnaden mellan den billigaste och dyraste matkassen är hela 39 procent. Även när man handlar på nätet skiljer matpriserna sig åt och beror på var man bor, något som också påverkar möjligheten till hemleverans. De allra flesta äldre föredrar fortfarande att handla mat i fysiska butiker.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum