Uppsala kommun

Äntligen vår – Uppsala rustar för vinter

Dela

Ombyggnationen av Studenternas IP isarena är i full gång. Målet är att ha en funktionell arena som kan nyttjas av föreningar och allmänhet. De två isplanerna som idag ligger söder om fotbollsarenan flyttas längre söderut vilket underlättar för buss- och biltrafik ner till parkeringen mellan fotbollsarenan och is-arenan.

- Det här innebär att vi kommer kunna använda ytan även under sommaren och just nu tittar vi på vilka verksamheter vi ska kunna erbjuda barn och unga här. Vi ser fram emot en bra dialog med både föreningar och ungdomar i det arbetet, säger Maria Patel, ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Byggnationen innebär att båda isplanerna flyttas närmare Fyrisån.

- Det har varit en lång och till viss del komplicerad planeringsprocess kopplad till projektet. Den nya fotbollsarenan och omdragningen av Ulleråkersvägen gör att ytan för is-arenan måste flyttas, men nu har vi en lösning som gör att verksamheten kan fortsätta. Tillsammans med Sportfastigheter har vi jobbat hårt för att nå dit, säger Erik Löhman projektledare på avdelningen för idrott och fritid i Uppsala kommun.

Arbetet i nuvarande etapp beräknas pågå till 10 oktober. Det innebär att isen planeras att spolas upp som vanligt i mitten av oktober.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum