Bookmark Förlag

Anton Berg debuterar med spänningsromanen De Aderton

Dela

Anton Berg – skaparen av podcasten Spår och P3 Dokumentärs mest prisbelönte producent – debuterar med spänningsromanen De Aderton som knyter samman sekler och dess mörka händelser. De Aderton släpps 6 november 2018 på Bookmark förlag.

Radiojournalisten Axel Sköld snubblar vid efterforskningar inför en dokumentär över ett märkligt samband. En och samme man tycks vara inblandad i tre historiska dödsfall – mordet på Olof Palme, vapeninspektören Algernons påstådda självmord och journalisten Cats Falcks dödliga bilolycka.

Allt börjar som en konspirationsteori, men när Axel Sköld gräver vidare uppenbarar sig kopplingar till ett svenskt konungamord och en dold organisation med rötter i 1700-talet. Sällskapet visar sig vara aktivt än i dag, på de högsta av poster, och dess medlemmar är beredda att till och med mörda en minister för att få sin vilja igenom och hindra sanningen från att komma ut. 

– Den här boken har jag funderat på under tio års tid och pusselbitar har uppenbarat sig varje gång jag suttit i arkiv och grävt till olika dokumentärer. Det har varit oerhört roligt att få skriva ihop en fantasi baserat på detta och ska bli väldigt spännande att få visa detta för läsarna. Gillar man de radiodokumentärer jag gjort kommer man känna igen sig och säkert förstå varifrån olika ledtrådar är hämtade, säger Anton Berg om sin debutroman.

De Aderton är en spänningsroman om mörkermän som gör allt för att bevara sina hemligheter, och en driven journalist vars största mål blir att avslöja dem.

– Anton Berg är en fenomenal berättare. När han nämnde att han hade ett romanprojekt på gång tvekade jag inte en sekund. Och jag är väldigt glad över mitt beslut, De Aderton är en kusligt påträngande historia! säger Bookmarks förlagschef Claes Ericson.

Om Anton Berg

Anton Berg är en svensk radioproducent och dokumentärjournalist, känd och prisbelönt för sina reportage i bland annat P3 Dokumentär. Tillsammans med Martin Johnson har han podcasten Spår, som snabbt blev en av de mest tongivande i etern med ca 400 000 lyssnare. De Aderton är Anton Bergs debutroman.

För mer information eller intervjuförfrågningar, vänligen kontakta: Camilla Åstrand, presschef Perfect Day Media, Hannahamanda.com samt Daisy Grace på 076-1802711 eller camilla.astrand@hannahamanda.com

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Ladda ned bild
Foto:
Foto:
Ladda ned bild
Omslag: Miroslav Sokcic
Omslag: Miroslav Sokcic
Ladda ned bild
Omslag: Miroslav Sokcic
Omslag: Miroslav Sokcic
Ladda ned bild

Länkar

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG är ett av Sveriges yngsta och starkast växande allmänutgivande förlag. Vi ger ut unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum