Svenska Friidrottsförbundet

Anton Gustafsson och Madeleine Lundell svenska mästare på 100 kilometer

Dela
Värmen låg och dallrade över Bro galoppbana när SM på 100 kilometer skulle avgöras på lördagen och guldmedaljerna landade till sist hos Anton Gustafsson från Axa AC och Madeleine Lundell från Vänersborgs AIK.

När SM på 100 kilometer avgjordes i solen och värmen i Bro blev det favoritseger i och med Axa AC:s Anton Gustafsson som sprang hem guldmedaljen på 6:30:56, vilket är nytt mästerskapsrekord och en av de bästa tiderna någonsin av en svensk på distansen. 

– Jag gick för en så bra tid som möjligt men jag visste redan från början att det inte skulle bli svenskt rekord. Det som drev mig var att bli svensk mästare och slå mästerskapsrekordet, sa Anton Gustafsson till Friidrottskanalen efter loppet.

På damsidan hade vi länge en ledartrio bestående av Madeleine Lundell från Vänersborgs AIK, Cajsa Berg, Enhörna FK och Beatrice Taavo, Umara SC. Madeleine såg mer och mer ut som en klar segrare då hon efter 80 kilometer ökade tempot och drog ifrån. 

Madeleine lyckades hålla ifrån och kom in i mål under åtta timmar på tiden 7:59:50.

Texten om damernas lopp uppdateras på Friidrott.se under eftermiddagen/kvällen.

Om

Svenska Friidrottsförbundet
Svenska Friidrottsförbundet
Heliosgatan 3
SE-120 30 Stockholm

010-476 53 30http://www.friidrott.se

Svensk Friidrott uppgift är att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige, samt att företräda den internationellt och ansvara för landslagets verksamhet. Förbundet bildades 1895 och är ett av Sverige största idrottsförbund med drygt 600 000 medlemmar, organiserade i knappt 1 000 föreningar. I tillägg deltar varje år över en halv miljon svenskar i motionslopp och nästan var fjärde vuxen svensk löptränar minst en gång i veckan. Svensk Friidrott står för en idrott som är för alla, där man agerar tillsammans. En idrott som är trovärdig och hälsosam, trygg och glädjefylld.

Följ Svenska Friidrottsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Friidrottsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum