Apollo

Apollo återigen godkända för certifiering av Travelife

Dela

Apollo är en av få researrangörer i Sverige som är certifierade av Travelife. Nu är certifieringen godkänd för tredje gången – efter att över 200 olika kriterier har granskats och godkänts.

Travelife är ett GSTC-krediterat certifieringsorgan, vilket innebär att Apollos verksamhet, genom att vara certifierad, uppfyller högst möjlig social och miljömässig standard på marknaden. Certifieringen innefattar hållbarhetsarbetet och alla processer som rör kontor och upphandling, personalfrågor, leverantörer, resor, ansvar på destinationer och kommunikation med kunder.

– Hållbar turism och miljöansvar är något vi brinner för, både på våra destinationer och här hemma. För att säkerställa att vi arbetar med ämnet på rätt sätt har vi därför låtit Travelife granska, bedöma och certifiera det arbete vi gör. Att vi nu får vår tredje certifiering är såklart något vi är väldigt stolta över, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef Apollo

Totalt har över 200 olika hållbarhetskriterier granskats och godkänts av Travelife. Apollo och ägarbolaget DER Touristik får särskilt beröm för sitt etiska ansvar och nolltolerans mot korruption och mutor, samt de krav de ställer på leverantörer och partners gällande att följa internationella, nationella och lokala lagar, förordningar och standard i allt från produkt till arbetsförhållanden.

Över 100 miljöcertifierade hotell

I en färsk undersökning från Apollo fick drygt 1200 svenskar frågan om vad de ansåg vara viktigast ur ett hållbarhetsperspektiv när de reser. De tre viktigaste punkterna som framkom var miljövänliga hotell, närproducerad mat, att researrangören bidrar till den lokala ekonomin och direktflyg för lägre CO2-utsläpp.

– Våra paketresor har en unik effektivitet, även ur ett hållbarhetsperspektiv. Majoriteten av vår produktion består av direktflyg, med några av världens mest hållbara flygplansflottor. Samtidigt utförs resor extremt sällan av halvtomma flygplan. Dessutom värderas lokal hållbarhet högt av oss. Vi strävar alltid efter att stärka vår närvaro på ett positivt sätt för våra samhällen, och det är fantastiskt att se att så många resenärer delar samma engagemang, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef Apollo.

Idag erbjuder Apollo över 100 miljöcertifierade hotell, varav 54 är certifierade av Travelife. Målet är att öka antalet miljöcertifierade hotell med 10 procent varje år. Tidigare i år blev researrangören också en del av DER Touristik Foundation, som arbetar målmedvetet med över 80 hållbarhetsprojekt spridda över 5 kontinenter.

Apollo samarbetar även med SOS Barnbyar, World Animal Protection och Ecpat.

Läs mer om Apollos hållbarhetsarbete här.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum