Apollo

Apollo blir fullvärdig medlem av DER Touristik Foundation

Dela

Medlemskapet i stiftelsen stödjer Apollos hållbarhetsstrategi och researrangörens engagemang i arbetet för en mer hållbar turistnäring.

DER Tourstik Foundation grundades 2014 av Apollos ägare DER Touristik för att sammanföra gruppens sociala engagemang. Idag finansierar stiftelsen mer än 80 projekt i 26 länder, varav majoriteten syftar till att ge lokalbefolkningen möjlighet att minska fattigdom och ojämlikhet, skydda naturliga livsmiljöer och främja djurens välbefinnande.

– Stiftelsens vision och mål ligger helt i linje med vår – och bland de projekt som stöds finns en mängd fantastiska initiativ som vi helhjärtat står bakom. Vi ser fram emot att lära känna dem alla ännu bättre och ytterligare utvidga vårt arbete för en mer hållbar turistnäring, säger Sandra Miller Kinge, Kommunikationschef på Apollo.

Researrangören har arbetat strategiskt för en mer hållbar besöksnäring sedan 2009 och har alltid fokuserat extra på lokal hållbarhet. Som fullvärdig medlem i DER Touristik Foundation får Apollo nu engagera sig och bidra i mycket större skala och ta en aktiv roll i organisationen och dess framtida strävanden.

Leif Vase Larsen, VD för Apollo, kommer att ingå i styrelsen för DER Touristik Foundation, medan Apollos försäljningsdirektör Glenn Bisgaard blir koncernens ambassadör i Norden.

Detta är DER Touristik Foundation

DER Touristik Foundation finansierar över 80 projekt i 26 länder, där ett av huvudmålen är att stärka lokalbefolkningen. Utbildning spelar en viktig roll, och sedan 2014 har mer än 50 skolbyggnadsprojekt genomförts i 21 länder på fem kontinenter. Dessutom stöder stiftelsen fler projekt som säkerställer utbildning och praktisk yrkesutbildning, till exempel i Kambodja, Vietnam och Tanzania.

Miljö, djurskydd och skydd av naturliga livsmiljöer hör också till DER Touristik Foundations prioriterade områden. Stiftelsen stödjer flera olika projekt runt om i världen som både arbetar direkt med detta, eller för att öka kunskapen om ämnet.

Läs mer om DER Touristik Foundation här, och om Apollos hållbarhetsarbete  här.

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Nyrekryteringar i ledningen, nya sporthotell och försäljning på högre nivåer än innan pandemin.23.6.2022 10:14:47 CEST | Pressmeddelande

Apollo som är en del av DER Touristik med starka REWE group som ägare konstaterar att vårens försäljning lyfter över de nivåer som fanns innan pandemin och förstärker organisationen ytterligare för framtiden. Försäljningen under första delen av 2022 har legat över försäljningen 2019 och Apollo ser att återhämningen är på väg efter pandemin. Trenderna inom resandet är fortsatt trygga destinationer och en aktiv semester. För att möta den starka efterfrågan på aktivitet under semestern öppnade Apollo under maj månad därför två nya sporthotell i Grekland; Porto Myrina -powered by Playitas på ön Limnos samt Levante - powered by Playitas på Rhodos. Under våren har också företaget valt att stärka ledningen med branschens främsta kompetens. Johan Mägi finns nu i rollen som Commercial Development Director och kommer senast från ledande befattningar inom försäljning, produkt samt lojalitet på SAS och SJ. - Jag ser fantastisk potential i Apollos produkt och ser verkligen fram emot att få utveckla

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum