Apollo

Apollo fortsätter storsatsa på Albanien

Dela

Inför sommaren 2019 väntas fler skandinaver än någonsin besöka Albanien och jämfört med föregående år reser cirka 20 procent fler Apollo-resenärer till landet. I år har researrangören 29 hotell fördelade på de albanska semesterorterna Saranda, Dhermi, Himara och Durres – och inför sommaren 2019 öppnas fyra nya hotell.

Saranda
Saranda

Apollo var den första researrangören att 2014 anordna resor från Sverige till den södra delen av Albanien, Saranda med omnejd. 2018 gjordes en ytterligare satsning och Apollo började flyga direkt till landets huvudstad Tirana och badorten Durres. I sommar flyger Apollo till Albanien från Arlanda, Landvetter, Kastrup och nytt för i år även Visby.

Albanien har de senaste åren upplevt en ökning av skandinaviska resenärer och listades av resemagsinet Vagabond som det hetaste resmålet 2018. Många resenärer lockas av att landet fortfarande är relativt oexploaterat och charmas av albanernas vilja att tillmötesgå den ökande turismen.

– Föregående år visade vår Sifo-undersökning att hela sju av tio svenskar var nyfikna på Albanien, i år är intresset ännu större. Många är sugna på att vara de första i bekantskapskretsen att besöka det prisvärda landet som bjuder på makalös natur, vackra stränder och en spännande historia. 2018-års nyhet, badorten Durres, har verkligen gått hem hos barnfamiljerna med sin långa och breda sandstrand och familjevänliga hotell, säger Clara Larsson, pressansvarig på Apollo.

Apollos resmål i Albanien

Sarandaen populär semesterort med vackra stränder och kristallklart vatten. Här ligger flera moderna restauranger och barer. Orten omges av pampiga berg och här är det väl värt att göra en utflykt i den storslagna naturen eller ta avkopplande promenader längs den gemytliga strandpromenaden.

Dhermi, en exklusiv badort som är mycket populär hos albanerna själva. Den lilla och avslappnande orten bjuder på ett levande nattliv, trendiga barer, restauranger och en härlig klapperstensstrand.

Himaraen gammal pittoresk fiskeby där det känns som att tiden har stått stilla de senaste decennierna. Orten bjuder på fina stränder, bra restauranger och magiska berg som omringar området.

Durres, en populär badort belägen utanför Albaniens huvudstad Tirana, perfekt lämpad för barnfamiljer med sin milslånga sandstrand och familjevänliga hotell. I Durres finns också flera lämningar från Albaniens spännande historia.

Sommarens hotellnyheter

Barracuda – Saranda

Barracuda är ett familjeägt hotell i en lugn del av Saranda. Hotellet briljerar med sitt strandläge, fantastik utsikt och en stor saltvattenpool.

Glow Boutique hotel – Saranda

Glow Boutique Hotel & Suites ligger ett stenkast från stranden. Från de ljusa och moderna rummen syns vackra utsikter över havet. Strax utanför hotellet finns både lokala och mer exklusiva restauranger.

Saranda Palace – Saranda

Saranda Palace erbjuder både en privat strand och ett härligt poolområde. Centrum i Saranda ligger inom promenadavstånd och här hittar man flera härliga restauranger och caféer.

Splendor – Dhermi

Splendor ligger i grönskande omgivningar nära havet med en privat strand och restaurang. Maten som serveras består av lokala och säsongsenliga produkter. Centrum i Dhermi ligger på promenadavstånd och där hittar du flera restauranger och ett härligt nattliv.

Avreseorter:

  • från Stockholm – måndag, fredag, lördag 13 maj till 27 september
  • från Göteborg – måndag, tisdag, fredag 13 maj till 27 september
  • från Köpenhamn – måndag, fredag, lördag 11 maj till 27 september
  • (NYHET) från Visby– måndag 16 och 23 september

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Svenskarnas resemönster blir allt mer självständigt - var tionde reser på egen hand14.8.2019 07:03:00 CESTPressmeddelande

Fler än en halv miljon svenskar har rest utomlands på egen hand under det senaste året – vilket motsvarar var tionde resa, det visar en ny undersökning som Apollo har gjort i samarbete med Sifo. Tidigare har soloresenärer ofta paketerat sina resor själva men nu börjar allt fler researrangörer att anpassa sig efter målgruppen och sätta ihop färdiga paketresor även för soloresenärer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum