Apollo

Apollo lanserar Respasset: reseserien med träning i fokus

Dela

Visst är vi många som har saknat att resa jorden runt från TV-soffan? Att följa med en härlig programledare som utforskar ett exotiskt resmål med annorlunda upplevelser, kultur och smaker – utan att själva behöva anstränga oss ett dugg. Äntligen är saknaden över! Idag lanseras den nya serien Respasset.

Respasset påminner om de gamla klassikerna När och Fjärran och Packat & Klart även om formatet är helt nytt och avsnitten kortare. Tittarna får följa med huvudpersonen och programledaren Love Ljungström på hans äventyr runt om i världen och som titeln på produktionen avslöjar så innehåller reseserien utöver själva resan också olika typer av fysiska aktiviteter eller ”träningspass”.

– Precis som nästan alla andra är jag helt ”vanlig” i den bemärkelsen att jag i mina stora intressen träning och hälsa inte strävar efter att bli bäst eller elitsatsar. Däremot älskar jag att upptäcka fina platser och att testa nya utmaningar. I Respasset tar jag min nyfikenhet ut i världen och kommer tillsammans med tittarna testa allt ifrån utmanande nybörjarsurf till tuff endurocykling och avslappnande yoga. Det blir både blod svett och tårar… Men mest svett! säger Love Ljungström, producent och programledare av Respasset.

Ett nytt avsnitt släpps på YouTube-kanalen Respasset, varje tisdag från och med idag. Det första avsnittet utspelar sig på Madeira, ett naturskönt resmål som lockar aktiva resenärer med bland annat vandring, mountainbike, traillöpning, surf och canyoning.

Intresset för träningsresor har aldrig varit större

Respasset togs fram i samverkan med researrangören Apollo och sub-brandet Apollo Sports, som upplever ett stort intresse för träningsresor bland sina kunder. I Apollos senaste Sifo-undersökning uppger nästan hälften av svenskarna att de vill utföra någon form av fysisk aktivitet under semestern, trots det är det endast fem procent som hittills varit på en träningsresa.

 Vi ser precis som Sifo-undersökningen visar att allt fler väljer att förlägga sin semester på ”träningsvänliga” hotell eller resmål med allt ifrån morgonyoga till infrastruktur för elitidrottare. Med Respasset och Love vill vi visa upp bredden och göra det lättare att hitta rätt i träningsresedjungeln. Love är en utmärkt testkanin som inte backar för vare sig avslappningsyoga, stigcykling eller en träningsvecka på en båt, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo. 

Om Love

Love Ljungström är 22 år gammal och bor i Borås. Han har sedan barnsben varit intresserad av sport och har testat det mesta. Sedan några år tillbaka har dock fokus legat på konditionsidrott i allmänhet och triathlon i synnerhet och således har variationen på sporter lugnat sig - något han hoppas ändras i och med Respassets lansering. Love pluggade Grafisk Design på gymnasiet och har sedan gymnasietiden också arbetat inom reklambranschen. Sedan drygt ett år tillbaks arbetar Love som frilansande film- och stillbildsfotograf.

Respasset har producerats i samarbete med Apollo Sports och samtliga resor finns bokningsbara på Apollos hemsida: www.apollo.se

RESPASSET Avsnitt 1: Madeira
Fler videor

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Sveriges Olympiska Kommitté förlänger samarbetet med Apollo19.2.2019 07:00:00Pressmeddelande

2013 blev researrangören Apollo officiell leverantör av olympiska träningsläger och camps åt Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Nu förlängs och förstärks samarbetet till 2021. Det nya samarbetet innebär att tre av Apollos sporthotell blir Svenska Olympiska Camps. Flaggskeppet är fortsatt Playitas på Fuerteventura men nu tillkommer Apollo-nyheten Aqua Vista – powered by Playitas i Hurghada och även ett tredje sporthotell, som offentliggörs under våren 2019.

Sommarens restrender 2019: upplevelsefokuserade, genuina och personliga4.2.2019 07:08:00Pressmeddelande

Under årets första månader bokas majoriteten av sommarens resor och redan nu syns flera trender inför sommaren 2019. I år söker svenskarna efter äkta, lokala och genuina resor och upplevelser. Det är resenärernas livsstil och fritidsintressen som i allt större utsträckning styr var resan går. Även valet av hotell får en större betydelse och svenskarna söker efter personliga boenden som tilltalar den egna livsstilen. Nedan presenterar Apollo några av årets utmärkande restrender:

Bachelor i romantikens Grekland – i samarbete med Apollo13.12.2018 06:45:00Pressmeddelande

I år har tv-programmet ”Bachelor – när leken blev allvar” utspelat sig i romantikens Grekland, närmare bestämt i Epirus-regionen med omnejd: Parga, Sivota, Ioannina och Zagoria – detta i samarbete med Apollo. Under hösten har tittarna fått följa årets bachelor David Möller i hans jakt på kärlek, på spännande utflykter och dejter i magiska miljöer i nordvästra Grekland. Kommande vecka är det dags för den spännande upplösningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum