Apollo

Apollo storsatsar på Kap Verde i Öresundsregionen

Dela

Inför kommande vinter öppnar Apollo upp 20 nya avgångar till Kap Verde från Kastrup. Förra vintern lanserade Apollo resor från Sverige till den västafrikanska ögruppen och i år utökas utbudet markant i södra Sverige.

Sal, Santa Maria
Sal, Santa Maria

Kap Verde är en västafrikansk ögrupp som är känd för sina vita finkorniga sandstränder och klarblåa vatten. Från Kastrup är flygtiden cirka 7 timmar och tidskillnaden endast 2 timmar. Resorna till ön Sal och semesterorten Santa Maria avgår från Kastrup från och med den 24 oktober och trafikeras med direktflyg av Apollos flygbolag Novair.

– Kap Verde är ett perfekt resmål för dem som är ute efter en härligt avslappnande och solsäker semester - utan att behöva resa allt för långt. Flygtiden är bara en timme längre än till Kanarieöarna och här slipper du jetlag. Med sina 350 soldagar om året och en vintertemperatur på 25-30 grader är detta verkligen ett resmål att ha i åtanke då man planerar för vintersemestern, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo.

Apollo flyger till ön Sal och orten Santa Maria som är Kap Verdes främsta badort med en 8 kilometer lång sandstrand och ett brett utbud av vattensport. Kap Verde är också känt för sitt delikata kök, i Santa Maria finns ett bra utbud av restauranger där dagens fångst av fisk och skaldjur har en given plats på menyn, som är väldigt prisvärd. Gatorna kantas av livliga jazzbarer och souvenirbutiker och stämningen är härligt avslappnad – på helgerna spelas ofta livemusik.

Boende
I Santa Maria finns flera fina hotell, från mellanklass till femstjärnigt, exempelvis Apollo Mondo Selected hotellet Hilton Sal Cabo Verde med utmärkta träningsmöjligheter och aktiviteter för barn.

Apollo arrangerar resor till Kap Verde mellan 24/10 – 10/4. Avresa onsdagar från Kastrup med Novair.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sal, Santa Maria
Sal, Santa Maria
Ladda ned bild
Kap Verde
Kap Verde
Ladda ned bild
Santa Maria
Santa Maria
Ladda ned bild
Sal, Santa Maria
Sal, Santa Maria
Ladda ned bild

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum