Apollo

Apollo storsatsar – ska bli Nordens bästa researrangör

Dela

Apollo fortsätter att gå starkt framåt. 2017 var ett fantastiskt försäljningssår och första kvartalet av 2018 visar att man fortsätter öka i antal resenärer, omsättning och vinst. Nu tar man nästa kliv mot att bli Nordens bästa researrangör och inleder ett strategiskt byråsamarbete med NORD DDB.

Apollos positiva utveckling är ett resultat av ett långsiktigt arbete med att erbjuda fler och olika typer av upplevelser. Utöver de klassiska sol- och badresorna så satsar man stort på träningsresor, kryssningar och cityresor.

–Vi investerar mycket i att hitta nya, spännande destinationer som passar de nordiska resenärerna, men också i att utveckla och förbättra befintliga hotell och resmål. Idag finns en stor efterfrågan på vad vi kallar aktiva paketresor från resenärer som vill uppleva kultur, vandra och träna utöver att sola och bada, säger Erika Butterworth, nordisk marknadschef och affärsutvecklingsansvarig på Apollo.

Apollo är givetvis mest känt för sitt dominerande utbud av resor till sommarfavoriten Grekland, där man ständigt fortsätter att presentera nya och heta resmål. Förutom fler sport- och träningshotell lanseras i år destinationen Zagoria – ett historiskt område i de grekiska bergen, utmärkt för vandring, cykling och naturupplevelser.

Framgångarna visar sig även i Apollos starka position på flera andra populära resmål, som Kroatien, Förenade Arabemiraten och nykomlingen Albanien.

–Albanien är verkligen fascinerande. Landet har en fängslande historia och utvecklingen går väldigt fort framåt. Turismen bidrar till en positiv tillväxt och det är ett fantastiskt resmål med sina långa, breda stränder och dramatiska bergslandskap, säger Nina Hornewall, kommersiell direktör på Apollo.

En viktig anledning till att Apollo står så starkt är närheten till sina kunder. Man sätter stor stolthet i att vara en nordisk aktör med lokala kontor som kommunicerar med respektive marknad.

–För oss är det viktigt att vår partner förstår den nordiska marknaden och de skillnader och likheter som finns mellan länderna, där är NORD DDB väldigt starka. Precis som oss har de en organisation där samarbetet mellan de nordiska länderna är centralt. I NORD har vi hittat en långsiktig strategisk partner som vi upplever har god insikt i både vår marknad och våra kanaler. Vårt samarbete ska synas och kännas genom hela kundresan, fortsätter Erika Butterworth.

På NORD DDB är man mycket nöjda med valet som Apollo har gjort:

–Vi är otroligt glada över att få samarbeta med Apollo och komma in i en tid där det händer mycket i hela resebranschen. 2018 kommer att bli ett spännande år i Apollos historia, de har mycket på gång och vår uppgift är att se till att omvärlden märker skillnad, säger Andreas Dahlqvist, Chief Creative Officer på NORD DDB.

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Nyckelord

Bilder

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Sveriges Olympiska Kommitté förlänger samarbetet med Apollo19.2.2019 07:00:00 CETPressmeddelande

2013 blev researrangören Apollo officiell leverantör av olympiska träningsläger och camps åt Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Nu förlängs och förstärks samarbetet till 2021. Det nya samarbetet innebär att tre av Apollos sporthotell blir Svenska Olympiska Camps. Flaggskeppet är fortsatt Playitas på Fuerteventura men nu tillkommer Apollo-nyheten Aqua Vista – powered by Playitas i Hurghada och även ett tredje sporthotell, som offentliggörs under våren 2019.

Sommarens restrender 2019: upplevelsefokuserade, genuina och personliga4.2.2019 07:08:00 CETPressmeddelande

Under årets första månader bokas majoriteten av sommarens resor och redan nu syns flera trender inför sommaren 2019. I år söker svenskarna efter äkta, lokala och genuina resor och upplevelser. Det är resenärernas livsstil och fritidsintressen som i allt större utsträckning styr var resan går. Även valet av hotell får en större betydelse och svenskarna söker efter personliga boenden som tilltalar den egna livsstilen. Nedan presenterar Apollo några av årets utmärkande restrender:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum