Apollo

Apollos Annica Smith nominerad till Sveriges bästa marknadschef

Dela

Tidningen Resumé utser den 28 januari Sveriges bästa marknadschef. Utmärkelsen går till de marknadschefer som mest effektivt lyckas öka kännedomen om det egna varumärket. Annica Smith, Apollos Nordiska marknadschef, är nominerad i kategorin researrangör. Vinnarna kommer i år att presenteras på resume.se.

Året som gått har varit utmanande för hela reseindustrin. Stängda gränser och minskad efterfrågan har ställt nya krav på Apollo i allmänhet och Apollos kommunikation i synnerhet. Krav på att ställa om och anpassa erbjudandet efter marknadens behov och förutsättningar, blev nya, nödvändiga komponenter i arbetet med att stärka Apollos varumärke. Kommunikationsfokuset har därför skiftat dramatiskt under året med alltfrån blixtsnabb kommunikation kring hemtransporter för strandsatta Apollokunder till den strikta kommunikation som krävdes när Apollo på Utrikesdepartementets uppdrag flög hem svenskar som ställts utan flyglösningar ute i världen. Kraven på omställning av verksamheten blev allt mer tydlig och under försommaren blev Apollo den första researrangören i Norden att lansera egna koncepthotell på hemmaplan.

Vårt kommunikationsfokus har skiftat under året. Under årets första kvartal skulle både egna kunder och andra svenskar ute i världen transporteras hem, informationen som krävdes skulle vara snabb, strikt och korrekt. I nästa skede handlade det om att utveckla vårt erbjudande och lansera koncepthotell och destinationer i en för oss ny del av Europa – Skandinavien. Vår skandinaviska produktlinje blev en stor succé och kommer i framtiden vara ett självklart inslag i vårt erbjudande, säger Annica Smith, Nordisk marknadschef.

I juni månad öppnade världen återigen upp och det blev tillåtet att resa från Norden till flera länder i Europa. Apollo erbjöd under sommaren resor både till Grekland och Kroatien. Verksamheten skedde i nära dialog med destinationsländerna för att säkerställa ett tryggt resande och med stor respekt för lokalbefolkning, partners och kunder.

När vi kunde börja flyga igen i juli var en av våra viktigaste uppgifter att kommunicera trygghet och de åtgärder som vidtagits av oss som företag och av våra destinationsländer. Vi behövde hjälpa kunder att ställa om till nya rutiner, återge de omfattande nationella hälsoprotokollen och anpassa vårt erbjudande till en ny marknad. Parallellt med detta har arbetet med att inspirera till resande, tillåta längtan, både till de som ville resa ”nu” och de som ville resa senare pågått. Bland annat har vi lanserat ett helt nytt trygghetserbjudande med generösa bokningsvillkor för att göra det enkelt och tryggt både att boka och omboka. Trots ett tufft år har det verkligen varit roligt att arbeta så tight över avdelningarna på Apollo på ett snabbfotat och framåtriktat sätt. Jag är glad och stolt för den här nomineringen och ser fram mot att fortsätta stärka Apollos varumärke och erbjudande framöver, säger Annica Smith.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Nyhet! Apollo öppnar byn Plakias på Kreta – för familjer och Greklandsälskare25.2.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Sommaren 2021 lanserar Apollo ytterligare ett resmål på Kreta, byn Plakias på sydkusten vid Libyska havet. Plakias är småskaligt och charmigt och bjuder in till stora naturupplevelser; karga berg och djupa raviner kantade av olivlundar, lummiga pinjeskogar och ett azurblått hav. Här inviger Apollo också ett helt nybyggt hotell, Alegria, ett nytillskott i Apollos populära portfölj av familjehotell, Mondo Family.

Apollo lanserar sitt andra Mondo Boutique – det autentiska designhotellet21.1.2021 08:00:00 CETPressmeddelande

Nu öppnar Apollo sitt andra Mondo Boutique-hotell Porto Plomari på ön Lesvos i Grekland. Hotellet vänder sig till medvetna livsnjutare som söker något mer än bara ett bra designhotell. Här står helheten i fokus: estetik och design, gastronomi, träning och yoga. Hotellkonceptet genomsyras dessutom av närheten till det lokala – gästerna ska kunna se, känna, lukta och smaka var i världen de befinner sig.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum