Apollo

Apollos koncepthotell – en framgångssaga

Dela

Hela en av fyra som reser med Apollo väljer idag att förlägga sin semester på något av Apollos koncepthotell. Succén är ett faktum – sedan 2014 har Apollo öppnat fler än 20 nya koncepthotell per år. Till sommaren öppnar researrangören upp ytterligare elva Apollo Mondo- och Sports-hotell runt om i Grekland, Kroatien och Albanien.

Apollo Mondo Enjoy - främjar det som är unikt för resmålet.
 

När Apollo utvecklar och utformar koncepthotell handlar det framförallt om kundernas resebeteende och trender på marknaden. Exempelvis har svenskarnas intresse för hälsa och träning varit en viktig faktor i utformningen av koncepthotellen, likaså de svenska resenärernas önskan om att uppleva de genuina och lokala särdragen i landet.

–Närhet och en tydlig lokal förankring har alltid varit en viktig del av Apollos DNA. Vi älskar när vi kan känna, lukta och smaka på det land vi besöker och ur detta växte konceptet Apollo Mondo Enjoy. I utvecklingen av samtliga koncepthotell har vi varit ytterst lyhörda för våra kunders behov, preferenser och intressen men också för de starka drivkrafter som ligger i vårt eget varumärke Apollo, säger Nina Hornewall, kommersiell direktör i Apollo.

För att ett hotell ska kvalificera sig som koncepthotell, krävs utöver en rad fasta kriterier kring läge, faciliteter, pooler också en hög kundnöjdhet och positiva omdömen i gästenkäter och undersökningar. Apollo märker av ett stort ökat intresse för koncepthotell, något som även avspeglas i övriga resebranschen. 

–Vi ser en tydligt ökande efterfrågan på koncepthotell. Många koncept har utvecklats enormt de senaste åren och lockar nu fler svenska resenärer än någonsin. Oavsett om du är intresserad av hälsa och träning, design, vill ha en så bekväm familjesemester som möjligt eller helst spenderar din semester på ett hotell endast för vuxna finns det något för alla smaker, säger Katarina Daniels pressansvarig på Ticket.

Det koncept som tar emot flest antal gäster är Apollo Mondo Enjoy som med sin lokala prägel främjar det som är unikt för resmålet, vare sig det är samtida, toppmodernt eller mer traditionellt.

Familjehotellen Apollo Mondo Family liksom de eleganta livsstilshotellen Apollo Mondo Selected står för mer än en tredjedel av koncepthotellens totala antal resenärer.

Apollo Mondo Family erbjuder väl anpassade aktiviteter för hela familjen och barnen får ett innehållsrikt och kvalitativt utbud via Polly & Mino barnklubb, egen simskola, ett brett utbud av träningsmöjligheter med välutrustade gym, gruppträning, löpning och morgonyoga. Härligt baristakaffe och färskpressade juicer avnjuts i kaffebaren Mondo och i de olika restaurangerna erbjuds såväl ett lokalt som ett internationellt kök.

Apollo Mondo Selected är anpassade både till par som reser utan barn men också för familjer med barn som inte har behov av det omfattande utbud av aktiviteter som erbjuds på ett Mondo Family-hotell. Koncepthotellen har fokus på att erbjuda det lilla extra med hög hotellstandard, lugn och elegans och här finns både träningsmöjligheter och barnaktiviteter.

Apollo Mondo Duo är vuxenhotellen för par eller goda vänner som prioriterar hög standard och kvalitetstid.

Idag är Apollo mycket starka inom kategorin tränings- och sportresor och under Apollo Sports-konceptet ligger förstaklassiga träningshotell med allt ifrån elitträning till vardagsmotion. Förra året ökade antalet resenärer till Apollo Sports-hotell med 20 procent jämfört med året innan. Flaggskeppet Playitas Resort på Fuerteventura är en av Europas största träningsanläggningar och har bland annat stått värd för Svenska OS-truppens träningsläger. På Kreta ligger Apollo Sport-hotellet Cavo Spada som även det stått värd för de svenska olympierna.

Sommarens koncept-nyheter!

Apollo Mondo Family

Apollo Mondo Selected

Apollo Mondo Enjoy

Apollo Mondo Duo

Apollo Sports

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Nyckelord

Bilder

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Bachelor i romantikens Grekland – i samarbete med Apollo13.12.2018 06:45Pressmeddelande

I år har tv-programmet ”Bachelor – när leken blev allvar” utspelat sig i romantikens Grekland, närmare bestämt i Epirus-regionen med omnejd: Parga, Sivota, Ioannina och Zagoria – detta i samarbete med Apollo. Under hösten har tittarna fått följa årets bachelor David Möller i hans jakt på kärlek, på spännande utflykter och dejter i magiska miljöer i nordvästra Grekland. Kommande vecka är det dags för den spännande upplösningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum