Apollo

Apollos koncernchef blir CEO International när DER Touristik satsar vidare som företagsgrupp.

Dela

Från 1 januari 2023 tar Leif Vase Larsen över rollen som CEO International i DER Touristik Group – Europas näst största resekoncern, och Apollos ägarbolag.

Leif Vase Larsen blir CEO International i DER Touristik Group.
Leif Vase Larsen blir CEO International i DER Touristik Group.

DER Touristik Group tillkännagav idag sin nya ledningsstruktur och gemensamma koncernstrategi för framtida tillväxt. Sören Hartmann lämnar över ansvaret för turistverksamheten till Lionel Souque, CEO för REWE Group, samt till tre av DER Touristiks mest erfarna toppchefer - Leif Vase Larsen, Dr Ingo Burmester och Boris Schnabel, som kommer att utgöra den nya verkställande styrelsen från 1 januari 2023.  

Apollos koncernchef går därmed från att vara CEO för bolagen i norra Europa till att bli CEOInternationellt. I denna funktion kommer han att samla den internationella verksamheten bestående av företagen i Frankrike, Storbritannien, Norden, Benelux, östeuropa samt affärsverksamheterna på destination runt om i världen.  

– Jag är stolt över den internationella tillväxt vi har uppnått som ett team, och är tacksam över att ha fått möjligheten att arbeta med extraordinära människor på DER Touristik. Nu när det är dags att överlämna stafettpinnen vill jag gratulera de nya styrelseledamöterna, säger Sören Hartmann, avgående CEO för DER Touristik Group. 

Gemensam strategi för att stärka kundfokus, digitalisering och produktivitet 

Genom att utnyttja hela koncernens kompetens och styrka vill DER Touristik öka sin närvaro på marknaden över inhemska marknader och destinationer, samtidigt som det skapar starka synergier på operativ nivå – från inköp till digitalisering. 

– Kundfokus, produktutveckling och digitalisering är nära sammanlänkade idag. Prioriteringen av digital transformation kommer att ge oss en djupare förståelse för våra kunder, och därmed göra det möjligt för oss att bli ett ledande reseföretag som sätter sina resenärers behov främst – från inspiration och bokning till reseupplevelsen på destinationen, säger Vase Larsen. 

Lionel Souque, CEO för REWE Group gratulerar medlemmarna i den nya DER Touristik-styrelsen. 

– Turismverksamheten är en viktig pelare i REWE-koncernen och jag ser fram emot att ta på mig ansvaret tillsammans med den nytillträdda styrelsen. Dagens turismmarknad kräver snabba reaktioner och jag är säker på att vi med detta team av högt drivna seniora chefer snabbt kommer att kunna förutse trender och anpassa oss. Det här blir nyckeln till vår framtida tillväxt, säger han. 

 

Så här blir DER Touristiks nya styrelse: 

Leif Vase Larsen, CEO i norra Europa, blir CEO International. I denna roll kommer han att föra samman den internationella verksamheten, inklusive företagen i Frankrike, Storbritannien, Norden och Benelux, och de snabbt växande östeuropeiska marknaderna. Han kommer också att ha övergripande ansvar för Destination Management Companies (DMCs), Digital Transformation och IT. 

Dr. Ingo Burmester, CEO för Centraleuropa, kommer att fortsätta leda regionen Tyskland, Österrike och Schweiz och övervaka koncernens hotellverksamhet. Han kommer också att vara ansvarig för Group Brand Management och Group Corporate Communications. 

Boris Schnabel, CFO för DER Touristik Group, kommer att ansvara för ett antal företagsfunktioner: Förutom Finans, Rapportering, Treasury, Risk Management, Compliance och Juridik, kommer han även att ansvara för Corporate Strategy och Human Resources. 

Den nyutnämnda verkställande styrelsen kommer att ha ett nära samarbete med den utökade verkställande styrelsen som består av Joao Gonzaga (Chief Digital Officer), Jiří Jelínek (VD Östeuropa), Dr Klaus-Ulrich Sperl (VD DMC), Georg Schmickler (CEO Hotel Division) och Stephanie Wulf (Chief HR Officer Group) – alla medlemmar i den tidigare internationella styrelsen. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Leif Vase Larsen blir CEO International i DER Touristik Group.
Leif Vase Larsen blir CEO International i DER Touristik Group.
Ladda ned bild
DER Touristik Group-Burmester-Larsen-Schnabel
DER Touristik Group-Burmester-Larsen-Schnabel
Ladda ned bild
DER Touristik Group-Burmester-Schnabel-Larsen
DER Touristik Group-Burmester-Schnabel-Larsen
Ladda ned bild

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum