Apollo

Apollos semesterförsäljning slår nya rekord

Dela
2023 ser ut att bli ett starkt reseår. Hos researrangören Apollo har försäljningen ökat med 40 procent varje vecka under januari, och hela sju av tio av dem som hittills säkrat sin sommarsemester kommer åka till Grekland i sommar.

Det råder ingen tvekan om att den mest hektiska försäljningsperioden för årets semesterresor är igång. Under januari har Apollo ökat försäljningen med upp till 40 procent varje vecka, och säljnivån har inte varit så hög i januari sedan 2018.

Över 70 procent av dem som hittills säkrat sin semester i sommar åker till Grekland - och Kreta ser återigen ut att bli sommarens mest populära resmål.

- Vi räknade med att 2023 skulle bli ett bra reseår, men att trycket blev så stort så tidigt var en positiv överraskning. Det har inte hänt på flera år. De grekiska öarna sticker ut som självklara favoriter och om försäljningen fortsätter i den här takten kan resorna till Grekland bli slutsålda långt innan sommaren, säger Sandra Miller Kinge, kommunikationschef på Apollo.

Träningsresor ökar mest

Det är inte bara sol och bad som lockar oss utomlands. I år handlar semestern lika mycket om egentid och välmående, och på Apollo har försäljningen av träningsresor redan slagit rekord. Under den andra veckan i januari rapporterade researrangören en fördubbling av försäljningen av resor till Apollo Sports-hotell, jämfört med samma tid i fjol. Totalt har försäljningen i januari ökat med 70 procent mot föregående år, och med närmare 50 procent i jämförelse med innan pandemin.

- Träningsresor är en trend som ökat markant, och Apollo Sports är vårt snabbast växande hotellkoncept. Förra året öppnade vi dörrarna till två nya hotell i Grekland och 12 nya padelbanor, och vi kommer att fortsätta utveckla fler sporthotell och resor med välkända träningsprofiler och profesionella instruktörer, fortsätter Miller Kinge.

År 2023 kommer Apollo att erbjuda över 300 sportevenemang och träningsveckor, fördelade på nio Apollo Sports-hotell. Sex av hotellen ligger under varumärket Playitas, och under året kommer hela 100 000 gäster att semestra och träna på något av dessa.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum