Apollo

Apollos stora vintersatsning: Egypten

Dela

Inför kommande vinter mer än fördubblar Apollo sin kapacitet till Egypten från Arlanda och öppnar upp helt nya avgångar från Landvetter. Researrangören förväntas öka antalet resenärer till Egypten med mer än hundra procent – vilket är de största volymerna sedan 2011.

I år sker en stor kapacitetsökning i Egypten både vad gäller flyg och hotell. De svenska resenärerna kommer i år att kunna flyga till Hurghada från Arlanda, Landvetter och Kastrup - och Apollo öppnar upp sju nya hotell och ett nytt resmål. Jämfört med samma period föregående år har Apollo idag tagit emot tre gånger så många Egypten-bokningar.

– Det är fantastiskt roligt att se hur detta spännande resmål återigen växer sig starkt. Här finns verkligen något för alla! Fina och prisvärda hotell med bra standard, härliga stränder, dykning och snorkling i världsklass och fascinerande utflykter, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo.

Nytt resmål och nya hotell

Apollo reser likt tidigare år till Hurghada, El Gouna och Sahl Hasheesh. Nytt för i år blir resmålet Soma Bay som ligger fyra mil söder om Hurghada. Här ligger några av Röda havets finaste stränder och orten är belägen på en halvö med en skyddad bukt vilket ger ett lugnt bad- och snorkelvänligt vatten.

I vinter dyker det också upp sju hotellnyheter, varav tre blir helt nya koncepthotell, samtliga med hög standard och en stor andel med All Inclusive-erbjudande.

– För Apollo har Egypten alltid varit ett viktigt och populärt resmål med många återkommande gäster. En resa hit innebär en solsäker och prisvärd semester och de flesta hotell erbjuder dessutom All Inclusive, vilket naturligtvis gör vistelsen extra bekväm. Vinterns nyheter ger oss mycket att se fram emot, säger Butterworth.

Apollo öppnar tre nya koncepthotell i Egypten

Aqua Vista blir ett nytt träningshotell under labeln Apollo Sports. Sporthotellet är Afrikas största och mest kompletta, med tillhörande hotellgym och ett stort utbud av sportfaciliteter. Här erbjuds dagligen ledarledda träningspass i allt från yoga till funktionell träning. Anläggningen har fyra pooler och närhet till stranden med en egen badvik.

Beach Albatros Resort blir ett familjehotell, Mondo Family Resort. Det är ett lyxigt och nyrenoverat hotell med närhet till stranden och granne med ett stort vattenland. På Apollos familjehotell finns massor av aktiviteter för hela familjen exempelvis Polly & Mino-barnklubb, simskola, träningspass, Mondo-kaffe och juicebar.

Kempinski Soma Bay ligger i Soma Bay och är ett elegant Mondo Selected-hotell med ett vackert poolområde. Koncepthotellet passar både familjer och par som vill ha hög standard - här finns både träning och barnaktiviteter. Hotellet har ett stort utbud av restauranger och ligger vid en privat strand vid Röda havet.

Flygavgångar under vintern 2018/19:

Arlanda: 18/10-11/4 varje torsdag.

Landvetter: 25/10 -11/4 varje torsdag.

Kastrup: 11/10 – 25/10 varje torsdag, 24/10 – 10/4 varje onsdag, 3/11 – 13/4 varje lördag. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Sveriges Olympiska Kommitté förlänger samarbetet med Apollo19.2.2019 07:00:00Pressmeddelande

2013 blev researrangören Apollo officiell leverantör av olympiska träningsläger och camps åt Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Nu förlängs och förstärks samarbetet till 2021. Det nya samarbetet innebär att tre av Apollos sporthotell blir Svenska Olympiska Camps. Flaggskeppet är fortsatt Playitas på Fuerteventura men nu tillkommer Apollo-nyheten Aqua Vista – powered by Playitas i Hurghada och även ett tredje sporthotell, som offentliggörs under våren 2019.

Sommarens restrender 2019: upplevelsefokuserade, genuina och personliga4.2.2019 07:08:00Pressmeddelande

Under årets första månader bokas majoriteten av sommarens resor och redan nu syns flera trender inför sommaren 2019. I år söker svenskarna efter äkta, lokala och genuina resor och upplevelser. Det är resenärernas livsstil och fritidsintressen som i allt större utsträckning styr var resan går. Även valet av hotell får en större betydelse och svenskarna söker efter personliga boenden som tilltalar den egna livsstilen. Nedan presenterar Apollo några av årets utmärkande restrender:

Bachelor i romantikens Grekland – i samarbete med Apollo13.12.2018 06:45:00Pressmeddelande

I år har tv-programmet ”Bachelor – när leken blev allvar” utspelat sig i romantikens Grekland, närmare bestämt i Epirus-regionen med omnejd: Parga, Sivota, Ioannina och Zagoria – detta i samarbete med Apollo. Under hösten har tittarna fått följa årets bachelor David Möller i hans jakt på kärlek, på spännande utflykter och dejter i magiska miljöer i nordvästra Grekland. Kommande vecka är det dags för den spännande upplösningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum