Apollo

Apollos stora vintersatsning: Egypten

Dela

Inför kommande vinter mer än fördubblar Apollo sin kapacitet till Egypten från Arlanda och öppnar upp helt nya avgångar från Landvetter. Researrangören förväntas öka antalet resenärer till Egypten med mer än hundra procent – vilket är de största volymerna sedan 2011.

I år sker en stor kapacitetsökning i Egypten både vad gäller flyg och hotell. De svenska resenärerna kommer i år att kunna flyga till Hurghada från Arlanda, Landvetter och Kastrup - och Apollo öppnar upp sju nya hotell och ett nytt resmål. Jämfört med samma period föregående år har Apollo idag tagit emot tre gånger så många Egypten-bokningar.

– Det är fantastiskt roligt att se hur detta spännande resmål återigen växer sig starkt. Här finns verkligen något för alla! Fina och prisvärda hotell med bra standard, härliga stränder, dykning och snorkling i världsklass och fascinerande utflykter, säger Erika Butterworth, Sverigechef på Apollo.

Nytt resmål och nya hotell

Apollo reser likt tidigare år till Hurghada, El Gouna och Sahl Hasheesh. Nytt för i år blir resmålet Soma Bay som ligger fyra mil söder om Hurghada. Här ligger några av Röda havets finaste stränder och orten är belägen på en halvö med en skyddad bukt vilket ger ett lugnt bad- och snorkelvänligt vatten.

I vinter dyker det också upp sju hotellnyheter, varav tre blir helt nya koncepthotell, samtliga med hög standard och en stor andel med All Inclusive-erbjudande.

– För Apollo har Egypten alltid varit ett viktigt och populärt resmål med många återkommande gäster. En resa hit innebär en solsäker och prisvärd semester och de flesta hotell erbjuder dessutom All Inclusive, vilket naturligtvis gör vistelsen extra bekväm. Vinterns nyheter ger oss mycket att se fram emot, säger Butterworth.

Apollo öppnar tre nya koncepthotell i Egypten

Aqua Vista blir ett nytt träningshotell under labeln Apollo Sports. Sporthotellet är Afrikas största och mest kompletta, med tillhörande hotellgym och ett stort utbud av sportfaciliteter. Här erbjuds dagligen ledarledda träningspass i allt från yoga till funktionell träning. Anläggningen har fyra pooler och närhet till stranden med en egen badvik.

Beach Albatros Resort blir ett familjehotell, Mondo Family Resort. Det är ett lyxigt och nyrenoverat hotell med närhet till stranden och granne med ett stort vattenland. På Apollos familjehotell finns massor av aktiviteter för hela familjen exempelvis Polly & Mino-barnklubb, simskola, träningspass, Mondo-kaffe och juicebar.

Kempinski Soma Bay ligger i Soma Bay och är ett elegant Mondo Selected-hotell med ett vackert poolområde. Koncepthotellet passar både familjer och par som vill ha hög standard - här finns både träning och barnaktiviteter. Hotellet har ett stort utbud av restauranger och ligger vid en privat strand vid Röda havet.

Flygavgångar under vintern 2018/19:

Arlanda: 18/10-11/4 varje torsdag.

Landvetter: 25/10 -11/4 varje torsdag.

Kastrup: 11/10 – 25/10 varje torsdag, 24/10 – 10/4 varje onsdag, 3/11 – 13/4 varje lördag. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum