Heymedia

Är digitalisering framtiden för evenemang?

Dela

Fram tills tidigare i år har evenemangsindustrin runt om i världen blomstrat. Stora festivaler har år efter år överraskat oss med deras innovativa insatser. Enorma sportevenemang har ständigt arbetat med utveckling och säkerhet för att överträffa sig själva. Konferenser, fester, marknader, konserter och andra stora evenemang har blivit en viktig del av våra liv, i en tid då upplevelser går före materialismen. Men kan dessa upplevelser som många förknippar med glädje, nöje och sociala aktiviteter även göra succés digitalt?

 

Förändringens tid

Det såg ljust ut för evenemangsindustrin fram tills världen en dag plötsligt stängdes ner och ett virus tog över både trender, framgångar och glädje hos många utav oss. Under året 2020 har vi trots detta sett hur företag, speciellt inom evenemangs och sportindustrin, har gjort stora innovativa insatser för att hålla sina industrier vid liv. Online konferenser, webbseminarium, digitala konserter och zoommöten är bara några exempel på detta. Dessa nya tilltag har under året haft en blixtsnabb utveckling och öppnat upp dörrar som vi inte trodde var möjliga.

Digitalisering av sportevenemang och betting

Så länge det har funnits sportevenemang så har det även spelats. Vi har under alla år spelat på hästar, fotboll, tennis - ja alla möjliga olika sporter, genom så kallad betting. Under senare år har marknaden för online betting växt i takt med teknikens utveckling. Vi lockas av tanken om att få känna oss delaktiga och involverade i stora sportevenemang och tävlingar. När sportevenemang under året 2020 tvingats ställa in så har vi kunnat spela på samma sätt som vi har gjort tidigare. Ett alternativ till betting har för många varit att söka lyckan genom att till exempel spela online via diverse online casinon.

Men kanske behöver evenemangen inte ställas in, kanske är digitala evenemang helt enkelt vår framtid. Vi har i många år ”deltagit” i stora sportevenemang som Olympiska Spelen och Tour De France från TV-soffan, så visst går det. 

En digital framtid?

Corona har tvingat oss att påskynda framtiden på ett sätt som har fått oss att inse att vi inte alltid behöver att vara fysiskt närvarande för att uppleva ett evenemang. Men i vilken omfattning kan vi fortsätta att digitalisera evenemangen? Vart går gränsen för vad som kan digitaliseras eller inte, och när kommer saknaden av fysisk närvaro att bli allt för stor?

Som tidigare nämnt har vi följt med i sportevenemang genom TV-rutan i många år. Festivaler och musikevenemang har också lyckats hitta nya, digitala sätt att genomföra sina evenemang på. Plötsligt är hinder som resväg och boende inte längre ett problem när man ska delta i ett stort evenemang. 

Med dagens teknologi har arrangörerna fler möjligheter för att involvera publiken ännu mer på plats såväl som hemifrån. Digitala evenemang skapar dessutom oändliga möjligheter när det kommer till flexibilitet. Du kan delta i ett digitalt evenemang från soffan, kontorshörnan, tåget eller köksbordet. Du kan till och med delta i evenemang som arrangeras och hålls på andra sidan jordklotet. Trots att digitaliseringen kan ses som ett hot mot den så kallade evenemangsturismen, folk som reser i förbindelse med ett evenemang, så är det alltså ett betydligt miljövänligare alternativ. Digitaliseringen av evenemang av alla dess slag medför både för- och nackdelar, det återstår alltså att se vad framtiden bringar inom just evenemangsindustrin.

Bilder

Om

Heymedia
Heymedia
Vestergade 48H, 2 sal
8000 Aarhus C

https://heymedia.dk/

Heymedia er danmarks førende bureau indenfor linkbuilding, pressemeddelelser og outreach.

Följ Heymedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Heymedia

Välj en trygg och erfaren advokatbyrå2.12.2020 11:20:00 CETPressmeddelande

Alla kan vi hamna i en situation som gör att vi hamnar mitt i ett brottmål eller tvistemål. Detta är för de allra flesta av oss en helt ny situation som kan kännas både obehaglig och även skrämmande. När denna situation uppstår så är det alltid tryggt och säkert att ha ett erfaret juridiskt ombud och advokatbyrå vid sin sida. Vill man vara säker på att få bästa möjliga representation vid en tvist eller brottmål så är det alltid rekommenderat att anlita en duktig advokat. Även om det inte finns något krav för att ha en advokat vid ett brottmål eller tvist i Sverige så företräds i stort sett alltid de olika parterna av antingen en utbildad advokat eller en biträdande jurist. Att anlita en advokat kan finansieras på olika sätt Vid ett brottsmål eller tvist så är det vanligtvis möjligt att kunna få hjälp med kostnaderna för en advokat eller ett juridiskt ombud. Beroende på om det är frågan om en tvist- eller ett brottmål så ser möjligheterna till finansieringshjälp aningen annorlunda ut. F

Tandläkare i Stockholm2.12.2020 11:10:12 CETPressmeddelande

Hitta en bra tandläkare i Stockholm och som kan hjälpa dig med den tandvård som du behöver. Svensk tandvård håller även en otroligt hög standard och tillhör utan tvekan det absoluta toppskiktet även internationellt sett. Kvalitén har också enbart ökat med tiden och idag så finns det ett stort utbud av bra tandläkare i Stockholm och i övriga Sverige att kunna välja mellan. Innan du väljer tandläkare så kan det också vara bra att se över vilka tjänster som erbjuds och vad du faktiskt är i behov av. Kanske är det till och med så att du enbart vill ha en löpande och årlig undersökning för att få kontinuerlig feedback från din tandläkare om din munhälsa. Utöver detta så kan det såklart också vara bra att jämföra priser på tandvård samt att även välja en tandläkare i närheten av där du bor eller arbetar. Ett ytterligare bra tips på vägen när du ska välja tandläkare är också att se över vad tidigare patienter säger gällande sina egna behandlingar. Patienters olika kundrecensioner kan du exemp

Hemstädning i Stockholm2.12.2020 11:00:15 CETPressmeddelande

Att anlita ett företag för hemstädning i Stockholm har aldrig varit lättare eller smidigare än vad det är just nu. Med ett stort urval av olika företag att välja mellan ihop med möjligheten att kunna använda sig av det populära RUT-avdraget så är detta en bransch som är stadigt växande. Om du själv går i planer på att anlita ett företag för hemstädning i Stockholm så är det alltid bra att jämföra företag i branschen innan du bestämmer dig. Jämför kostnader dessa emellan och se även över vilka olika typer av tjänster som ingår. Att läsa kundrecensioner från tidigare kunder ger också det en mycket bra fingervisning i din jakt på ett duktigt företag. Utöver detta så är det också rekommenderat att också välja ett företag som är ISO-certifierade för arbetsmiljö, kvalitet och miljö vilket dels är en kvalitetsstämpel för företaget i sig men som även gör att du som kund kan känna dig trygg och säker i ditt val. Som kund så har du möjligheten att köpa en hemstädning vid enstaka tillfällen och n

Golvslipning i Stockholm2.12.2020 10:52:21 CETPressmeddelande

Få ditt gamla slitna parkettgolv eller furugolv att se ut precis som nytt igen. Att anlita ett bra företag för golvslipning i Stockholm kan få ditt gamla golv att bli helt som nytt men utan att det för den skullen tappar all sin karaktär. Som kund så är det alltid bra att jämföra företag inom branschen och även att jämföra pris på golvslipning i Stockholm innan man bestämmer sig för vilka man ska anlita. Att se över tidigare kunders rekommendationer och kundrecensioner på nätet är också alltid en välbehövlig hjälp för dig som blivande kund. Så väljer du rätt golvslipare Förutom de faktorerna just nämnda så finns det även ytterligare faktorer som är viktiga att tänka på när man ska välja ett duktigt företag för golvslipning. Dessa är exempelvis: Välj en auktoriserad golvläggare. Välj en golvslipare som har behörighet att arbeta i våtrum. Ska elektriker- eller måleriarbete utföras så se till att dessa är utbildade och har behörighet inom sitt yrke. Företaget ska erbjuda dig att göra en s

Flyttstädning i Stockholm2.12.2020 10:35:13 CETPressmeddelande

Att anlita ett företag för flyttstädning i Stockholm är något som allt fler väljer att göra. Anledningarna till detta är som oftast flera men där några av orsakerna är att man många gånger har så fullt upp med att fokusera på själva flytten att man hellre låter ett välrekommenderat företag ta hand om den tillhörande flyttstädningen. En annan anledning kan också vara att det idag finns många olika företag i branschen och där dessa sinsemellan pressar ner priserna på marknaden. En ytterligare viktig faktor för alla privatpersoner är självklart också möjligheten till skattereduktionen för hushållsnära tjänster tack vare det så kallade RUT-avdraget. Förkortningen RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt och är en skattereduktion riktad till alla privatpersoner. RUT-avdraget är på upp till max 50% på arbetskostnaden för din städhjälp och där flyttstädning ingår. Med RUT-avdraget så har du möjlighet att få en skatterabatt på upp till som mest 25 000 kr per person och kalenderår. Totalbelo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum