Trafikverket

Arbeten på Västra stambanan under Kristi Himmelsfärd

Dela

Tågtrafiken på Västra stambanan mellan Lerum och Floda är avstängd under Kristi Himmelsfärdshelgen. Avstängningen gäller från onsdagen den 4 maj kl. 22.00 till söndagen den 8 maj kl. 16.00.

Under avstängningen pågår arbeten med två nya spår i Stenkullen, vilket innebär att sträckan Lerum-Floda är helt avstängd. Samtidigt pågår ett rälsbyte på sträckorna Alingsås-Floda och Lerum-Partille, där tågtrafiken går på ett av spåren.

Rälsbytet görs för att järnvägen är sliten och rälsen behöver bytas ut, arbetet beräknas vara klart i september 2016. De s.k. förbigångsspåren i Stenkullen innebär att det blir möjligt för persontåg att passera långsamma godståg och på så vis höjs kapaciteten på Västra stambanan. Spåren tas i trafik i december 2016.

För att störa under så kort period som möjligt, pågår arbeten dygnet runt med trafik till och från arbetsområdena.

Ersättningsbussar sätts in vid behov, tågbolagen har mer information.

Länk till Västtrafiks pressmeddelande nedan.

Nyckelord

Kontakter

Kontaktpersoner:

Patric Bjälkander
Projektledare Förbigångsspår Stenkullen
Telefon 010-123 01 08

Jenny Nilsson
Projektledare rälsbytet Alingsås - Göteborg
Telefon 010-123 15 90.

Trafikverkets pressjour 0771-31 15 00

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för statliga vägar och järnvägar och långsiktig planering av det samlade transportsystemet.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Presstips: Trafikstörning Ölandsbron11.12.2017 09:00Pressmeddelande

Från tisdagen den 12 december till lördagen den 16 december utför Trafikverket mätningsarbeten på Ölandsbron. Det kräver att bron är fri från trafik under vissa perioder. Inmätningarna görs för kommande arbeten på högbrodelen under 2018. Framkomligheten kommer att vara begränsad på Ölandsbron mellan kl. 1 och kl. 4, med start natten mellan måndagen den 11 och tisdagen den 12 december. Vid normalt väder beräknas arbetet pågå till och med natten mellan torsdagen den 14 och fredagen den 15 december. Natten mellan fredag och lördag är aviserad som reserv, om vädret hindrar arbetet tidigare i veckan.  Trafikverket gör periodvis nödvändiga underhållsarbeten på Ölandsbron. Under åren 2016-2019 arbetar vi för att möjliggöra trygga och smidiga resor till och från Öland, idag och i framtiden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum