Uppsala kommun

Arbetet mot våld stärks i Uppsala

Dela

Uppsala kommun prioriterar trygghetsfrågorna. Nu föreslås en kartläggning av kommunens arbete mot våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck, våld mellan kriminella och ungdomsbrottslighet.

- Våra insatser för att förebygga våld och stötta de som utsätts ska vara effektiva och rejäla. Kartläggningen är ett första steg för att förbättra kommunens arbete mot våld som kommer leda till fler åtgärder, säger Eva Christiernin (S), ordförande socialnämnden., säger Eva Christiernin (S), ordförande socialnämnden

På socialnämndens sammanträde 25 september föreslås att förvaltningen får i uppdrag att kartlägga kommunens arbete med våld i nära relationer, hedersrelaterat våld och förtryck, våld mellan kriminella och ungdomsbrottsvåld. Kartläggningen ska leda till ökad kunskap om lagar, konventioner, förordningar och aktuell forskning i ämnet. Socialförvaltningen ska säkerställa arbetet med att möta personer som upplever våld.

Kartläggningen ska leda till ett större utvecklingsarbete vilket på sikt har som mål att Uppsala kommun ska tillhöra en av de bästa kommunerna när det gäller arbetet med personer som på något sätt upplever eller utövar våld. Målet är att socialtjänsten ska ha ett systematiskt, rättssäkert, forskningsbaserat och kvalitetsbaserat arbetssätt i alla ärenden som rör våld, oavsett om det rör sig om ett utredningsförfarande eller stödinsatser.

Socialförvaltningen ska vid ett beslut rapportera resultatet av kartläggningen till socialnämnden i december.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum