RF/SISU

Arbetet påbörjat med fördelning av det akuta stödpaketet

Dela

Efter regeringens beslut om ett akut stödpaket på 500 miljoner kronor till idrottsrörelsen kommer arbetet med fördelning av stödet nu påbörjas av Riksidrottsförbundet.

– Vi är glada över att regeringen agerat snabbt i en svår tid. Det är bra att regeringen ger Riksidrottsförbundet förtroendet att fördela stödet. Detta kommer självklart göras i dialog med regeringen men friheten att fördela på det sätt idrotten tror är det bästa kommer vara viktig. Idrotten får inte låsas in i ramar som sedan riskerar att inte vara relevanta ifall situationen förändras, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Samtliga specialidrottsförbund har informerats om regeringens beslut och RF har nu bildat en referensgrupp med 10 förbund.

– Arbetet kommer innebära att vi vänder och vrider på detta för ett så bra resultat som möjligt. Referensgruppen kommer vara ett viktigt stöd i vårt arbete, säger Björn Eriksson.

Onsdagen den 18 mars lämnade Riksidrottsförbundet över en första analys av de ekonomiska konsekvenserna till kultur- och idrottsminister Amanda Lind.

– Ambitionen är att vi ska börja betala ut pengar så fort som möjligt. Redan nu kan jag nog säga att alla kommer inte att bli nöjda. Om pandemin fortsätter under längre tid kommer kostnaderna dessutom att öka ytterligare. Det är viktigt att vårt stöd lindrar de konsekvenser som uppstått för den ideella idrottsrörelsen, säger Björn Eriksson.

– Situationen är tuff för många av våra förbund och föreningar. Men jag gläds också åt den fantastiska kämparvilja som finns där många lägger om sin träning och försöker tänka nytt. Många erbjuder sig dessutom att till exempel stödja de äldre med att handla mat, hämta mediciner eller gå hundpromenader. Det är idrottsrörelsens styrka, att bidra när det verkligen gäller trots en mycket svår situation, säger Björn Eriksson.

Referensgrupp består av

  • Fotboll – Karl-Erik Nilsson
  • Ishockey – Anders Larsson
  • Friidrott – Johan Storåkers
  • Skidor – Karin Mattsson
  • Innebandy – Märit Bergendahl
  • Svemo – Håkan Leeman
  • Cykel -Stefhan Klang
  • Orientering – Maria Krafft Helgesson
  • Budo- och kampsport – Mona Lundkvist
  • Parasport – Åsa Llinares Norlin

För mer information kontakta 

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Nyckelord

Kontakter

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 72 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 20 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum