AcadeMedia

Arbetsförmedlingen tilldelar Movant nya kontrakt

Dela

Arbetsförmedlingen har fattat tilldelningsbeslut om arbetsmarknadsutbildningen “Kyl- och värmepumpmontör” där utbildningsföretaget Movant blir leverantör på sex orter i Sverige till ett värde av 18 miljoner kr per år. Beräknad avtalsstart är 1 mars 2022.

Movant erbjuder utbildningar över hela Sverige
Movant erbjuder utbildningar över hela Sverige

-Våra arbetsmarknadsutbildningar håller en mycket hög kvalitet. Nu ser vi fram emot att utbilda nya kyl-och värmepumpmontörer så att branschen får den efterlängtade kompetenspåfyllningen som behövs, säger Patrik Henriksson, utbildningsdirektör på Movant. 

Avtalstiden sträcker sig under två år med möjlighet till förlängning i totalt fyra år. Tilldelningsbeslutet medför att Movants andel av den totalt upphandlade volymen uppgår till ca 66%. Avtalsområden där tilldelning uteblivit har varit en konsekvens av pris. Utbildningslängden för just denna arbetsmarknadsutbildning är 10-11 månader.

-Det blir nyetablering i Lidköping, Växjö och Oskarshamn vilket känns extra roligt och vi kan med stolthet lägga till ytterligare utbildningsutbud i Uppsala, Stockholm och Eskilstuna, fortsätter Patrik. 

Arbetsförmedlingens prognos för möjlighet till arbete visar på goda utsikter och där branschen också menar att den reguljära utbildningen inte räcker till.  

Kontaktperson
Patrik Henriksson, utbildningsdirektör Movant
T: 076 147 58 11
E: patrik.henriksson@movant.se

Fakta

Om Svenska Kyl & Värmepumpföreningen, SKVP
Svenska Kyl & Väremepumpföreningen är branschorganisationen som samlar tillverkare, importörer, installatörer samt serviceföretag inom frys-, kyl- och värmepumpbranschen. SKVP bevakar medlemmarnas intressen och driver frågor viktiga för branschen. Läs mer på skvp.se.

Om arbetsmarknadsutbildningar
En arbetsmarknadsutbildning är en kort, yrkesinriktad utbildning till yrken där det är brist på utbildad personal. Samtliga arbetsmarknadsutbildningar och de yrken de leder till passar för både män och kvinnor. Utbildningslängden varierar oftast från några veckor upp till sex månader, men kan i vissa fall vara längre. Läs mer på arbetsformedlingen.se.

Nyckelord

Bilder

Movant erbjuder utbildningar över hela Sverige
Movant erbjuder utbildningar över hela Sverige
Ladda ned bild
Patrik Henriksson, utbildningsdirektör Movant
Patrik Henriksson, utbildningsdirektör Movant
Ladda ned bild

Länkar

Om

AcadeMedia
AcadeMedia
Adolf Fredriks Kyrkogata 2
Stockholm

08 7944200http://www.academedia.se

Om Movant - från jobbdröm till drömjobb

Movant har mer än 15 års erfarenhet av yrkesutbildning för vuxna. Vi finns från Malmö i söder till Luleå i norr. Det som kännetecknar oss är småskaligheten i form av närhet till eleven, korta beslutsvägar och hög lärartäthet i välanpassade lokaler. Vi arbetar nära samtliga branscher där vi tillsammans utvecklar den bästa utbildningen för varje elev. Läs mer på www.movant.se.

Följ AcadeMedia

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från AcadeMedia

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum