Vision

Arbetsgivare bör göra det möjligt att vaccinera sig under arbetstid

Dela

Efter årsskiftet kommer vaccin mot covid-19 att börja distribueras i Sverige. Fackförbundet Vision anser att arbetsgivare bör möjliggöra vaccination för personal på betald arbetstid.

-Vi har en allvarlig smittspridning. Arbetsgivaren bör ta sitt samhällsansvar och göra det möjligt för medarbetare att vaccinera sig på betald arbetstid, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande Vision. Vi har kollektivavtal om att medarbetare får lämna blod och besöka mödravården på arbetstid. Detsamma bör gälla för vaccin mot covid-19.

Vision anser att bedömningar av hur och i vilken ordning vaccination mot covid-19 ska genomföras bör göras av ansvariga myndigheter och av sjukvården. Prioriteringsordningen bör ta hänsyn till de anställdas möjlighet att utföra arbetet från hemmet och vilka smittorisker de utsätts för. Det kan handla om personal inom äldreomsorgen och vården, som Folkhälsomyndigheten tidigare lyft som prioriterade, men också anställda i tandvården och skolan.

 För ytterligare kommentarer, kontakta:

 Hediye Güzel, presschef Vision 076 141 7321

Nyckelord

Bilder

Om

Vision
VisionVisions medlemmar leder, utvecklar och administrerar välfärden och jobbar i privata företag, kommuner, regioner och kyrkan. Många är också studenter med siktet inställt på arbete inom välfärden. Våra 200 000 medlemmar finns inom tusentals olika yrken och bildar tillsammans ett värdefullt nätverk. Vi är en feministisk organisation, partipoliskt obundna och ingår i TCO.

Följ Vision

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vision

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum