Stockholms stad

Arbetsgivare: Nu finns efterfrågad kompetens klar!

Dela

Stockholms stad söker arbetsgivare som har behov av att anställa exempelvis undersköterskor, vvs-montörer eller bilmekaniker. Vi har en grupp entusiastiska unga och nyutbildade som är redo! Staden erbjuder dem coachning både innan och när de blivit anställda.

I Stockholm finns en grupp ensamkommande unga som omfattas av den så kallade Nya gymnasielagen (NGL). För dem brådskar det att inom sex månader efter gymnasiet få en tillsvidareanställning för att få permanent uppehållstillstånd. Därför söker Stockholms stad fler arbetsgivare som är i behov av deras kompetens.  

Dessa ungdomar har nyligen avslutat sina gymnasiestudier och är utbildade i flera yrken som efterfrågar kompetens. Det kan vara yrken såsom undersköterskor, barnskötare, byggarbetare, vvs-montörer, installationselektriker, målare och bilmekaniker. Vi i Stockholms stad vill stötta de hundratals personer som idag är redo att börja jobba genom att erbjuda coachning både innan och under anställning. Det underlättar och skapar trygghet även för arbetsgivaren.

Redan idag har arbetsgivare anställt flera utbildade unga och ser stora fördelar med det. När de unga får jobb är deras entusiasm påtaglig över att de nu själva kan bidra här i Sverige.

Kontakta oss för att få nya duktiga medarbetare med hög motivation!

Extra motiverad och lojal personal

– Den stora skillnaden med en ”vanlig” rekrytering var att man i bakhuvudet hade känslan av att det är en väldigt stor sak för den anställde, säger Omid Rostamkhesal som är arbetsgivare på Mobility AB. Omid anställde Asad och berättar vidare: Under resans gång har coachen på arbetsmarknadsförvaltningen fungerat som ett stöd och har hjälpt till att lösa en del små problem som har dykt upp. Man kan få vara beredd på att ge lite mer stöd än normalt vid anställningen. Att ge det extra stödet är dock ett litet pris att betala för att hjälpa en person som riskerar utvisning. Belöningen kommer i form av extra motiverad och lojal personal. 

Det är arbetsmarknadsförvaltningen i Stockholms stad som coachar och stöder både de unga vuxna och de arbetsgivare som anställer.

- Jag ser många fördelar för en arbetsgivare att anställa ur den här målgruppen, säger Molly Lindgren, coach på arbetsmarknadsförvaltningen. Fler perspektiv och erfarenheter tillför något oslagbart i en personalgrupp och får dessutom företagets varumärke att sticka ut på ett positivt sätt. Inte minst ger en sådan rekrytering mångfald på arbetsplatsen, en styrka som ger mervärde både för arbetsplatsen och för signalvärdet det sänder till omvärlden.

Kontakt med oss

Vill du skriva om vårt arbete med unga nyanlända? Vi berättar gärna mer om oss och om arbetsgivare likväl de som har fått anställning.

Fakta

I Stockholms stad finns cirka 450 unga som omfattas av den så kallade nya gymnasielagen (NGL). Det rör sig om ensamkommande ungdomar som har ett tillfälligt uppehållstillstånd för studier med särskilda krav på sig för att kunna få ett permanent uppehållstillstånd. De behöver både fullfölja en gymnasieutbildning, samt inom sex månader från att den avslutats hitta en tillsvidareanställning. Arbetsmarknadsförvaltningen i Stockholms stad tar emot många av dem och ger både dem och arbetsgivare stöd för att de ska komma ut i arbete. Vi har kontakt med många arbetsgivare men vill ha kontakt med fler som kan tänkas sig att anställa unga stockholmare. 

Nyckelord

Kontakter

ArbetsmarknadsförvaltningenArja Lindholm, kommunikationschef

Jobbtorg Stockholm (för vuxna och unga), Vuxenutbildning Stockholm. Samordningsuppdrag: Integrationspakten, samhällsvägledning för nyanlända, övergripande arbetsmarknadsfrågor och flyktingfrågor, feriejobb för ungdomar samt det kommunala uppföljningsansvaret för 16–19-åringar.

Tel:08-508 35 516arja.lindholm@stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Arbetsmarknadsförvaltningen, Stockholms stad

Arbetsmarknadsförvaltningen skapar effektiva insatser för att fler stockholmare ska hitta ett arbete eller börja studera. Uppdraget är att ansvara för arbetsmarknadsinsatser, vuxenutbildning i svenska för invandrare, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna (särvux), yrkeshögskoleutbildningar, samordna mottagande av nyanlända, feriejobb för ungdomar, uppföljningsansvaret för 16-19 åringar som inte går en gymnasieutbildning.

Jobbtorg Stockholm är en gemensamma ingång till stadens olika arbetsmarknadsinsatser.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum