Stockholms stad

Arbetslivets skola Frans Schartaus Handelsinstitut får fortsatt förtroende av MYH

Dela

Under tisdagen 19 januari presenterade Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) sin lista på beviljade YH-utbildningar de kommande fem åren. Frans Schartaus Handelsinstitut beviljades nya starter för Hotel Management, Läkemedelstekniker, Medicinsk sekreterare (som nu får dubbla starter), Offentlig upphandlare, Revenue Management & Data Analyst samt TRAC Turism - och Resekonsult.

Myndigheten har fått in rekordmånga YH-ansökningar och beviljandegraden är dryga 30%. För Frans Schartaus Handelsinstitut är dock beviljandegraden hela 67%. Coronapandemin har resulterat i en ännu större satsning på utbildning. Skolans målgrupp är de som vill skaffa sig ett yrke, byta yrke eller få en spetskompetens för att komma vidare inom en bransch. Många har fått upp ögonen för YH som en snabb väg till omställning och det märks inte minst i ett ökat söktryck till skolan.

- Vi är mycket glada för att få fortsatt stort förtroende för Frans Schartaus Handelsinstitut! Skolan uppvisar goda resultat och utbildar i relevanta och efterfrågade yrken där nästintill samtliga elever har anställning efter avslutad utbildning. Det är bra att arbetsgivare får väl utbildade och eftersökta resurser samt att de som utbildar sig får kvalificerade yrkesliv, säger Anna Saldeen Jonsson, chef för Vuxenutbildning Stockholm, Stockholms stad.

-Yrkeshögskolan spelar en viktig roll för att matcha arbetslivet behov, berättar Christel Andersson som arbetar som rektor på Frans Schartaus Handelsinstitut. Flera av våra branscher har drabbats mycket hårt av pandemin men kommer att behöva rätt kompetens för att få igång tillväxten och lönsamheten efter pandemin. Det gäller såväl besöksnäringen som resebranschen.

- Jag är mycket glad över det fortsatta förtroendet och vi kan nu tänka mer långsiktigt i och med tre beviljade starter, fortsätter Christel Andersson. - Våra YH-ansökningar har speglat nya behov för att möta de krav som kommer att ställas efter pandemin. Inget kommer att bli som vanligt igen. Digitaliseringen har slagit igenom med full kraft och ett stort behov av personal med IT-färdigheter kommer att krävas i de klassiska servicenäringarna, men även inom vården. Nu är t ex uppkopplingar för olika typer av möten en hygienfaktor i besöksnäringen och det efterfrågas även kompetens inom agilt ledarskap, kunskaper om digitala samarbetsytor, hållbarhet, inhemsk turism, Revenue Management och dataanalys. Detta är något som arbetsgivarna i våra branschen har högt på agendan när de nyrekryterar, avslutar Christel Andersson.

Nyckelord

Kontakter

ArbetsmarknadsförvaltningenArja Lindholm, kommunikationschef

Jobbtorg Stockholm (för vuxna och unga), Vuxenutbildning Stockholm. Samordningsuppdrag: Integrationspakten, samhällsvägledning för nyanlända, övergripande arbetsmarknadsfrågor och flyktingfrågor, feriejobb för ungdomar samt det kommunala uppföljningsansvaret för 16–19-åringar.

Tel:08-508 35 516arja.lindholm@stockholm.se

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar inom ramen för yrkeshögskolan. Skolan utbildar både specialister och ledare. Yrkeshögskoleutbildningarna skapas och genomförs i nära samarbete med arbetslivet. Vår målsättning är att bedriva utbildning med hög kvalité där de studerande ska få de kunskaper, färdigheter och kompetens som arbetslivet efterfrågar. Frans Schartaus Handelsinstitut har idag 17 YH-utbildningar inom Ekonomi och Försäljning, IT, Filmproduktion, Hälso- och Sjukvård samt Turism- och besöksnäringen. Hela 9 av 10 av får arbete direkt efter examen. Vi finns i nyrenoverade lokaler på Södermalm, nära Skanstull. Läs mer på www.schartau.se

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Vasagatan byggs om: Ytterligare tre sträckor klara och nu startar arbetet med nya områden21.10.2021 11:00:23 CEST | Pressmeddelande

Natten mellan måndag 25 och tisdag 26 oktober startar nya arbeten på Vasagatan. Samtidigt blir arbetet klart i flera områden som har byggts sedan i maj och dessa öppnas nu helt för allmänheten. Under byggtiden är det fortsatt påverkan på framkomligheten för gående, bil- och cykeltrafik på och nära Vasagatan. Stockholms stads arbete med att bygga om Vasagatan har pågått sedan hösten 2018 och beräknas vara helt klart i september 2022.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum