Byggföretagen

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark besöker säkerhetspark för byggbranschen

Dela

Onsdagen den 3 mars besöker arbetsmarknadsminister Eva Nordmark Säkerhetsparken - Sveriges första och enda träningsanläggning för en säkrare byggbransch. Media är välkomna att delta vid besöket

- Insatserna för att minska antalet olyckor på våra arbetsplatser får aldrig ta paus. Säkerhetsparken blir ett viktigt verktyg i vår strävan för en attraktiv, sund och säker byggbransch, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen, som deltar vid träffen.

Utbildningen i Säkerhetsparken har som målsättning att bidra till insikter och ökad säkerhetskultur genom dialog och reflektion om säkerhet, beteende och attityder. Parken, som invigdes den 7 oktober 2019, har en total yta på 15 000 kvadratmeter. I dagsläget finns ca 15 olika scenarier inom allt från arbete på hög höjd till asbest, säker schakt och ergonomi.

Tid: Onsdagen den 3 mars 2020, klockan 14-15.
Plats: Kolstavägen 16, Märsta

Media är välkomna under denna del av arrangemanget. Anmäl deltagande till kommunikationschef Håkan Lind. 

Initiativtagare till Säkerhetsparken är Byggföretagen. De olika stationerna i säkerhetsparken har formats i samverkan med flera av branschens aktörer.

Kontakter

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för seriösa bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. 

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum