Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Arbetsmiljön i fokus i nya numret av Ducatus

Dela

Mening, engagemang och god arbetsgemenskap. Men också höga krav och svårt att sätta gränser. Bilden av den psykosociala arbetsmiljön för präster och diakoner inom Svenska kyrkan har många nyanser. Det visar en undersökning från Malmö universitet, som finansierats av Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Studien presenteras utförligt i nya numret av magasinet Ducatus.

- Präst och diakon är två utsatta kontaktyrken inom Svenska kyrkan. Den här undersökningen ger värdefull kunskap om vad vi behöver göra för att stärka och utveckla den psykosociala arbetsmiljön för båda grupperna. Det säger Anna von Malmborg, chef för utvecklingsenheten vid Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Magasinet Ducatus ägnar en stor del av utrymmet åt olika perspektiv på arbetsmiljöfrågor, mot bakgrund av studien. Arbetsmiljöprofessor Eva Vingård redogör för de faktorer som är viktiga för en god arbetsmiljö och forskaren Thomas Jordan ger sin syn på vad som kan bidra till ett robust samarbetsklimat.

Digitaliseringen suddar på många håll ut gränserna mellan arbete och fritid. Denna gränsdragning kan underlättas om arbetsplatsen tillämpar systemet med årsarbetstid. Robert Svec, arbetsrättsjurist vid arbetsgivarorganisationer förklarar hur.

Nyckelord

Om

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation
Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation
Besöksadress: Vattugatan 17
10123 Stockholm

http://www.svenskakyrkan.se/arbetsgivare

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är arbetsgivar- och serviceorganisation för Svenska kyrkans församlingar, pastorat och stift. Organisationen tecknar kollektivavtal för Svenska kyrkans anställda, ger utbildning, rådgivning och service inom arbetsgivar- och begravningsfrågor.

Följ Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum