Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Arbetsmiljön i fokus i nya numret av Ducatus

Dela

Mening, engagemang och god arbetsgemenskap. Men också höga krav och svårt att sätta gränser. Bilden av den psykosociala arbetsmiljön för präster och diakoner inom Svenska kyrkan har många nyanser. Det visar en undersökning från Malmö universitet, som finansierats av Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation. Studien presenteras utförligt i nya numret av magasinet Ducatus.

- Präst och diakon är två utsatta kontaktyrken inom Svenska kyrkan. Den här undersökningen ger värdefull kunskap om vad vi behöver göra för att stärka och utveckla den psykosociala arbetsmiljön för båda grupperna. Det säger Anna von Malmborg, chef för utvecklingsenheten vid Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Magasinet Ducatus ägnar en stor del av utrymmet åt olika perspektiv på arbetsmiljöfrågor, mot bakgrund av studien. Arbetsmiljöprofessor Eva Vingård redogör för de faktorer som är viktiga för en god arbetsmiljö och forskaren Thomas Jordan ger sin syn på vad som kan bidra till ett robust samarbetsklimat.

Digitaliseringen suddar på många håll ut gränserna mellan arbete och fritid. Denna gränsdragning kan underlättas om arbetsplatsen tillämpar systemet med årsarbetstid. Robert Svec, arbetsrättsjurist vid arbetsgivarorganisationer förklarar hur.

Nyckelord

Om

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation
Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation
Besöksadress: Vattugatan 17
10123 Stockholm

http://www.svenskakyrkan.se/arbetsgivare

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är arbetsgivar- och serviceorganisation för anställda och förtroendevalda inom Svenska kyrkans församlingar, pastorat och stift. Vi ger råd och utbildar i arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor. Vi tecknar kollektivavtal för Svenska kyrkan.

Följ Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation tackar nej till medlarnas bud om omställningsavtal28.4.2022 20:09:11 CEST | Pressmeddelande

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation kan inte teckna ett omställningsavtal som blir minst åtta gånger dyrare än idag, och samtidigt behålla långa uppsägningstider och den unikt kostsamma lönegarantin vid omplacering. Sent i medlingen har det dessutom dykt upp ytterligare kostsamma krav från arbetstagarorganisationerna. Därför har Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation tackat nej till medlarnas slutbud.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum