Svenska kyrkan / Härnösands stift

Arbetsmiljöverkets krav på åtgärder redan i gång

Dela

Efter arbetsmiljöverkets inspektion på stiftskansliet i Härnösand har nu arbetsgivaren fått möjlighet att lämna synpunkter på de överväganden som arbetsmiljöverket gör innan de tar beslut i ärendet.

Med anledning av skyddsombudens anmälan och den inspektion som gjordes på stiftskansliet den 6 oktober har arbetsmiljöverket i en skrivelse till arbetsgivare och skyddsombud förklarat att verket bedömer att det finns brister i stiftskansliets arbetsmiljö som kan leda till att någon blir sjuk eller skadar sig.

Av skrivelsen framgår att arbetsmiljöverket överväger att ställa krav på att vissa åtgärder vidtas. Det handlar om att genomföra den intervjuundersökning om arbetsmiljön som skyddsombuden krävt i sin anmälan, och som nu är beslutad i samförstånd mellan skyddsombud och arbetsgivare. Intervjuerna kommer att inledas nästa vecka.

Vidare överväger arbetsmiljöverket att ställa krav på vilka som ska delta i undersökningen, hur den ska genomföras och att den ska följas upp med en riskbedömning och handlingsplan.

– Vi är redan är igång. Arbetsgivaren har tillsammans med skyddsombuden planerat för de här åtgärderna. Vi har anlitat en oberoende konsult för att genomföra djupintervjuer och kommer även i övrigt att beakta de synpunkter arbetsmiljöverket överväger, säger stiftsdirektor Ann-Charlotte Sandelin Jonsson.

– Vi skyddsombud är nöjda med arbetsmiljöverkets svar och har inga synpunkter på det. Vi är också nöjd med hur arbetet på stiftskansliet med kartläggningen av arbetsmiljön fortskrider, säger Marie-Louise Olsson Rautalinko, skyddsombud på stiftskansliet.

Om

Svenska kyrkan / Härnösands stift
Svenska kyrkan / Härnösands stift
Universitetsbacken 1
871 22 Härnösand

0611-254 00https://www.svenskakyrkan.se/harnosandsstift

Härnösands stift är den regionala nivån av Svenska kyrkan i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland. Stiftets huvuduppgift är att ge stöd till de lokala enheterna, de närmare 100 församlingarna i regionen. Biskop för Härnösands stifts är Eva Nordung Byström.

Följ Svenska kyrkan / Härnösands stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan / Härnösands stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum