Åre 2019 inspirerar framtida mästerskapsarrangörer

Dela

Inte bara världens främsta alpina idrottare och alla fans har kommit till Åre under FIS Alpine World Ski Championships 2019. I samband med evenemanget har ett stort antal representanter för framtida värdar av olympiska och mästerskap samlats i Åre. De har tagit sig till Åre från Beijing, Cortina, Vikersund, Kvitfjell och Oberstdorf för att nämna några, för att uppleva det pågående mästerskapet i Åre och att delta i ett Study-group initiativ som syftar till att dela kunskap och upplevelser.

XU ZHIJU, vice general sekreterare för OS i Beijing 2022 med sin delegation. Foto: Jan M Lundahl.
XU ZHIJU, vice general sekreterare för OS i Beijing 2022 med sin delegation. Foto: Jan M Lundahl.

- Vi har kommit till Åre eftersom vi vill få en överblick över evenemanget och förstå konceptet och idéerna bakom de olika fokusområdena. Det bästa sättet var att träffa de personer som arbetar för evenemanget. Vi är i Åre i en vecka och ser fram emot att följa tävlingarna och uppleva allt. säger Marzia Del Favero, marknadsföring och kommunikation, 2021 FIS Alpine World Ski Championships i Cortina

Schemat för delegaterna i Åre innefattar föreläsningar och workshops med fokus på att dela med sig av all den kunskap, och alla de erfarenheter, som Åre-organisationen har samlat på sig under arbetet med mästerskapen. En sammanfattning av fem års erfarenheter och kunskaper om du så vill. Allt som gjorts under förberedelserna, alla beslut som tagits, fram till alpina VM i Åre har dokumenterats noggrant och allt material kommer att delas mellan delegaterna. Men för att verkligen få en djupare förståelse måste man själv uppleva det, är en gemensam åsikt bland deltagarna.

- Vi är här från onsdag till söndag och ser väldigt mycket framåt för att se hur organisationen fungerar. Upplev andra discipliner än vi jobbar med oss själva, vilket är bra att få idéer och inspiration, säger Ine Finsrud, marknadschef och försäljare, Vikersund

- Det blir spännande att se arenan och hur organisationen där är uppbygd. Det är också intressant med hur ”allt” samlats på ett ställe i Holiday Club. Andra spännande områden är hur logistiken har lösts och naturligtvis det stora fokus på hållbarhet som Åre mästerskapen har, avslutar Tone K. Kristiansen, Generalsekreterare Vikersund

Att vara på plats ger också ett utmärkt tillfälle att lära från de personer som ansvarar för olika områden inom Åre-organisationen som logistik, marknadsföring och kommunikation, säkerhet och så vidare. Som alltid är det inte bara slutresultatet som är värt att dela utan också processen och resonemangen bakom de olika organisatoriska och strategiska valen som gjorts under resans gång.

- Vi vill lära oss mer och förstå hur allt är organiserat och lära oss mer om de val de har gjort på de olika områdena. Det viktigaste vi har fångat upp hittills är förståelsen för den strategi som valts och att vi fått en bra överblick av evenemanget. Och förståelse för betydelsen av interaktionen mellan evenemanget och staden, säger Marzia Del Favero, marknadsföring och kommunikation, 2021 FIS Alpine World Ski Championships i Cortina.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

XU ZHIJU, vice general sekreterare för OS i Beijing 2022 med sin delegation. Foto: Jan M Lundahl.
XU ZHIJU, vice general sekreterare för OS i Beijing 2022 med sin delegation. Foto: Jan M Lundahl.
Ladda ned bild
Delegationen njuter av tävlingarna på arenan. Foto Jan M Lundahl.
Delegationen njuter av tävlingarna på arenan. Foto Jan M Lundahl.
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum