Åre 2019

Åre 2019 – out and about: kom och träffa oss!

Dela

Fotboll i Östersund och Winter Show och volontärsträff i Stockholm stod på agendan för Åre 2019 föregående helg. Invigningen av alpina VM 2019 närmar sig med stormsteg och det kommer flera tillfällen att träffa VM-bolaget framöver, som på öppet hus och under skidtestarhelgerna.

Åre 2019 är på turné de kommande veckorna. Foto: Lisa Johansson
Åre 2019 är på turné de kommande veckorna. Foto: Lisa Johansson

Årets upplaga av Winter Show bjöd på något ruggigt höstväder men ändå tog sig 13 000 personer till Kungsträdgården för att bland annat träffa Åre 2019 inför alpina VM i februari. Det största dragplåstret var VR-glasögonen där besökarna kunde testa hur det känns att kasta sig utför VM-backarna i slalom och super G, och känna på hur Åre känns när solen skiner och snön är krispig.

– Det var grått och blött väder men roligt! Responsen var bra, folk tycker det är kul att åka i VM-backarna och det är roligt att visa upp det för besökarna för genom VR-glasögonen kan vi inspirera till skidåkning. Det var många som visade intresse för alpina VM, säger Patrik Svärd, Sponsor Manager för Åre 2019. 

På lördagen anordnade volontärsteamet den första kickoffen med våra kära volontärer på Audi forum i Stockholm. Lokalen var fullsatt och stämningen hög bland de som kommer att utgöra lejonparten av personalstyrkan under alpina VM.

– Kickoffen i Stockholm var en succé, alla var otroligt glada att vara på plats och stämningen var på topp med en fullsatt lokal. Det känns viktigt för oss att volontärerna känner sig delaktiga redan nu och det var väldigt kul att få träffa så många av dem i verkligheten, säger Madelene Aalto, Volunteer Manager för Åre 2019.

I Östersund mötte Östersunds FK Hammarby fotboll i säsongens sista allsvenska match på söndagen där Jan Andersson och Hans Olsson gästspelade för att informera och inspirera kring alpina VM och i februari är rollerna ombytta när ÖFK besökare Åre och alpina VM.

Under de kommande veckorna kommer det finnas ett antal tillfällen att möta Åre 2019 och oss som jobbar på bolaget. Vi besöker bland annat skidtestarhelgerna i Sälen och Vemdalen och givetvis i Åre. Vi står också som matchvärd för Jämtland Baskets matcher mot Umeå och Uppsala i december. 

Vill du träffa oss? Missa inte tillfällena nedan!

21 november, 11.30-13.30                      Öppet hus med lunch på Nationalarenan, Åre

30 november – 1 december                    Skidtestarhelg Vemdalen

7 december, 11.30-13.30                         Öppet hus med lunch på Nationalarenan, Åre

7-8 december                                           Skidtestarhelg Sälen

14-15 december                                       Skidtestarhelg Åre 

31 januari                                                 Ski NM, Meråker, Norge

Nyckelord

Bilder

Åre 2019 är på turné de kommande veckorna. Foto: Lisa Johansson
Åre 2019 är på turné de kommande veckorna. Foto: Lisa Johansson
Ladda ned bild
Åre 2019 kommer vara på plats under skidtestarhelgerna i Sälen, Vemdalen och självklart i Åre. Foto: Lisa Johansson
Åre 2019 kommer vara på plats under skidtestarhelgerna i Sälen, Vemdalen och självklart i Åre. Foto: Lisa Johansson
Ladda ned bild
Åre 2019 på plats i Kungsträdgården. Foto: Fredrik Eriksson Butacevic
Åre 2019 på plats i Kungsträdgården. Foto: Fredrik Eriksson Butacevic
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum