Åre 2019

Åre 2019 sveper in åkare och gäster i ekologiska filtar

Dela

Christina och John Lindell startade Little Lizzy Organic för mindre än ett år sedan och sveper nu in alpina VM 2019 i sina mjuka, ekologiska filtar. Deras Stockholm-baserade företag har levererat 1300 specialtillverkade 100 procent ekologiska, giftfritt tillverkade filtar till åkare, sponsorer och andra under VM.

Foto: Christin Philipsson
Foto: Christin Philipsson

Miljövänligt och socialt ansvarsfullt

- Vi är till 100 procent ett ekologiskt företag, säger Christina. Vi är miljövänliga och vi tar även socialt ansvar, förklarar hon och understryker att filtarna tillverkas i fabriker som betalar och behandlar sina arbetare rättvist.

Det hela startade när Christina läste om Åre 2019s filosofi om att små steg spelar roll när det gäller hållbarhet. Detta sammanföll med företagets övertygelse om att genom att köpa Little Lizzy’s produkter bidrar man till rent vatten, bättre hälsa och bättre miljö.

- De tänker som vi gör, säger Christina. Det kändes som att vi kunde göra något tillsammans.

Christina kontaktade Åre 2019, fick tillverka en provfilt och fick sedan godkänt för att leverera filtar till mästerskapen som bär Åre 2019 snöflingemönster.

- Vi är så stolta och glada över att vara här, säger Christina och hoppas att de åtminstone planterat tanken hos människor att de ska vara rädda om naturen.

Filtarna ges som gåva till alla tävlingsåkare och deras tränare samt till tävlingsorganisationens gäster på besök under alpina VM i Åre.

Läs mer om Little Lizzy Organic här >> 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Christin Philipsson
Foto: Christin Philipsson
Ladda ned bild
Foto: Christin Philipsson
Foto: Christin Philipsson
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.