Åre 2019

Åre bjuder på fantastiskt skidåkning för alla under VM

Dela

Kom och njut av fantastisk skidåkning under alpina VM i Åre! En uppmaning som även gäller alla er som inte brukar åka skidor är att ta er till Åre och kombinera alpina VM med att prova på skidåkning.

Åres backar väntar på dig. Foto Karolina Krejci
Åres backar väntar på dig. Foto Karolina Krejci

Det är många som tror att pisterna är avstängda under alpina VM men så är inte fallet. Alla pister är öppna förutom de i direkt  anslutning till tävlingsarenan. 

- Det blev en chock för oss! Vi trodde det skulle vara kaos överallt, säger Maria Wilen som med sin familj bor i Östersund och äger en lägenhet i Tegefjäll. Pisterna är fantastiska, inga köer och mycket snö.

Åre bjuder som ni märker på härlig skidåkning i hela skidsystemet där pisterna prepareras dygnet runt.

- Jag tror aldrig jag upplevt underlaget så mjukt och fint här i Åre som under alpina VM, säger Frida Looman hängiven skidåkare på besök. Vi stod inte i kö någon gång igår och jag och min familj hade en fantastiskt dag med skidåkning i Sadelexpressen, Fjällgårdsexpressen och i Björnen där vi blandade skogsåkning med massor av lössnö och härligt preparerade pister, fortsätter Frida.

Ditt skipass är även din biljett till tävlingarna så för dig som vill titta på tävlingarna så går det fort att ta sig ner och upp i systemet från Nationalarean. 

- Vi åkte skidor samtidigt som vi fick möjlighet att se herrarnas störtlopp och det var en riktig upplevelse, säger Maria Wilen och avslutar med att hylla alpina VM i Åre som är ett mäktigt arrangemang.

Kommer du till Åre med bil och ska åka skidor parkerar du med fördel vid Björnen eller på andra sidan Åreskutan vid Rödkullen och i Ullådalen. För att ta sig förbi tävlingsbackarna på skidor finns skidtunnel. Tar du VM8:an upp har du chansen att få dela lift med någon av alpinstjärnorna!

VM8:an har inga gondoler under VM, endast stolar. Håll koll på öppna/stängda liftar på SkiStars hemsida.

Vill du lämna bilen och bara titta på tävlingarna så finns information om hur du parkerar bäst här.

Nyckelord

Bilder

Åres backar väntar på dig. Foto Karolina Krejci
Åres backar väntar på dig. Foto Karolina Krejci
Ladda ned bild
Välkommen till Åre. Foto Jan M Lundahl
Välkommen till Åre. Foto Jan M Lundahl
Ladda ned bild

Om

Mellan 4 och 17 februari arrangerar Åre FIS Alpine World Ski Championships som är det största vintersporteventet efter Olympiska spelen. Det är tredje gången som Åre står som värd för ett alpint världsmästerskap och efter två lyckade evenemang 1954 och 2007 förbereder sig Åre för att välkomna världens bästa alpina skidåkare och 120 000 besökare. Elva medaljtävlingar genomförs på Sveriges alpina nationalarena i en unik atmosfär i hjärtat av Skandinaviens ledande alpina skidort. Segrare ska koras i slalom, storslalom, super G, alpin kombination, störtlopp och lagtävling. 600 TV-timmar sänds ut och ses av 700 miljoner TV-tittare över hela världen. 1300 mediarepresentanter och 1500 volontärer beräknas vara på plats. 

Följ Åre 2019

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019

Där livet kan levas - reflektioner från en volontär19.2.2019 09:13:08 CETPressmeddelande

Ännu ett alpint VM i Åre har passerat. Det tredje i ordningen. Aktiva, besökare och volontärer har levt och andats VM i veckor. VM-organisationen har gjort detsamma i flera år. Bortom de åk som har åkts, de medaljer som delats ut, har något annat ägt rum. Kanske har tankarna funnits där sedan tidigare, kanske har de väckts på plats. Tankar om livets mening, eller kanske snarare var det liv vi har ska levas. Var våra barn ska växa upp, var vardagen ska äga rum. Var livet ska levas.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum