Åre 2019 AB

ÅRE BY BJUDER UPP TILL FINAL-FEST I MARS

Dela

När den alpina världscupen avgörs 14-18 mars har Åre mycket att erbjuda i form av aktiviteter och event utöver alpina tävlingar i världsklass. Ta en titt nedan för att planera och göra det mesta och bästa av ditt besök i Åre under finalveckan.

Under världscupfinalen i Åre 14-18 mars bjuder Åre på alpina tävlingar i världsklass men också massor av annat att ta del av. I samband med att världseliten gör upp i de framtida VM-backarna arrangeras publiktävlingar och andra evenemang i byn. För den som själv vill njutåka vid sidan om finaltävlingarna finns alla möjligheter att utnyttja systemet. Den hugade kan droppa in på afterski eller avsluta dagen på någon av de restauranger, barer och klubbar som finns i byn. Ta hjälp av guiden nedan för att planera ditt besök i Åre under världscupfinalveckan!

Nationalarenan, Årevägen 180

Tävlingsprogram Audi FIS Ski World Cup Finals Åre 2018, 14-18 mars

Måndag 12 mars

10.30 Störtloppsträning, damer
13.00 Störtloppsträning, herrar

Tisdag 13 mars

10.30 Störtloppsträning, herrar
12.00 Störtloppsträning, damer

Onsdag 14 mars

10.30 Störtlopp herrar
12.00 Störtlopp damer

Torsdag 15 mars

10.30 Super G damer
12.00 Super G herrar

Fredag 16 mars

16.00 Lagtävling, parallellslalom

Lördag 17 mars

9.45 Storslalom herrar åk 1
10.45 Slalom damer åk 1
12.30 Storslalom herrar åk 2
13.30 Slalom damer åk 2

Söndag 18 mars

9.45 Storslalom damer åk 1
10.45 Slalom herrar åk 1
12.30 Storslalom damer åk 2
13.30 Slalom herrar åk 2

PRISCEREMONIER

Samtliga prisceremonier genomförs i målområdet på Nationalarenan. Globerna delas ut till respektive vinnare efter avslutad tävling.

I anslutning till detta finns möjlighet till meet & greet med våra svenska och internationella slalomstjärnor:

Lördag, 17 mars, Åre Torget
17.30 Åre 2019 Soppa
18.30 Bib Draw slalom herrar, prisceremoni slalom damer

LONGINES FUTURE SKI CHAMPIONS 2018

Det är inte bara senioreliten som är på plats i Åre under världscupfinalen. Longines presenterar framtidens stjärnor i åldrarna under 16 som har visat “exceptionell talang och engagemang trots sin unga ålder” fredag den 16 mars. I Åre ska det vara U-16 herrar i år.

Fredag 16 mars

10.30, Nationalarenan: åk 1
11.30, Nationalarenan: åk 2

För mer information, clicka här.

OTHER ACTIVITIES 
Åre Torget, torsdag 15 mars
18.00 Åre 2019 Countdown Clock, Bib Draw Longines Future Ski Champions

ÅRE BY OCH SKIDSYSTEM

After Ski

13-17 mars, 15.00: Riff Raff Ruff, Årehyddan
15-17 mars, 15.00-17.00/18.00: Rydell & Quick, Verandan
14-17 mars, 15.00: Bad Influence, Hotell Fjällgården
18 mars, 15.00: Celeste & Sebbe, Hotell Fjällgården

Har du med dig barnen? Det finns massor att sysselsätta de små med i Åre!

14 mars, 15.30: Valles VM i Björnen, en skidtävling för alla barn
14 mars, 15.30: Valles VM i Rödkullen, en skidtävling för alla barn
14 mars, 15.30: Valles VM i Duved, en skidtävling för alla barn
15 mars, 15.30: Träffa Valle i Björnen eller Duved
15 mars, 15.30: Valles Afterski i Rödkullen
16 mars, 15.30: Träffa Valle i Duved eller Rödkullen
16 mars, 15.30: Valles Afterski i Björnen
17 mars, 15.30: Träffa Valle i Duved, Björnen eller Rödkullen

Övrigt

15 – 17 mars, 10.00 – 14.00: Gratis Skidtest, Testcenter Hanson Concept Store (Stjärnbacken)
17 mars, 13.00: SkiStar Snow Park Slopestyle, SkiStar Snow Park, Åre

Övriga aktiviteter

Njut av de underbara vyerna och naturen runt Åre från hästryggen eller med hundspann och ta en längdtur på Åresjön eller i natursköna Ullådalen. För den som är sugen på något mer urbant finns gott om shopping, restauranger och barer i och runt byn och många av hotellen erbjuder spa-upplevelser, bad, träning och andra aktiviteter.
För mer information om vad som finns att göra i byn, följ länkarna nedan.

Alpint
Längd- och turåkning
Mat och dryck
Hälsoupplevelser
För barnen
För adrenalinsökaren
Shopping
Sevärt och utflykter

Bilder

Om

Åre 2019 AB
Åre 2019 ABFölj Åre 2019 AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Åre 2019 AB

LEVA SOM MAN LÄR – SVENSKA SKIDFÖRBUNDET TAR LEDANDE ROLL I KAMPEN MOT KLIMATFÖRÄNDRINGAR21.6.2018 00:00Pressmeddelande

Skidentusiaster och det alpina svenska landslaget har haft första parkett för att se hur klimatet blivit varmare, glaciärer smälter och skidorter på låg höjd får allt mindre snö. Det är anledningen till att Svenska Ski Team Sweden Alpine sommaren 2017 vidtog åtgärder för att förbättra sin verksamhet ur ett hållbarhetsperspektiv. Det började med en analys av den egna verksamheten med hjälp av specialister på ämnet och efter tre månader kom resultatet. Och det blev ett slag i magen: varje medlem i det svenska alpina landslaget hade ett koldioxidavtryck som var fyra gånger mer än för en ”vanlig” svensk. Det var en ögonöppnande erfarenhet och sedan dess har arbetet mot att förbättra verksamheten ur ett miljöperspektiv satt fart. I linje med den hållbarhetsvision som Åre 2019 har och jobbar för att uppfylla sjösatte Ski Team Sweden Alpine ett miljöprogram i slutet på förra året. Syftet med programmet är att anpassa verksamheten och fokusera på att göra den mer hållbar. Det finns många hinde

HUR MÅR DINA LAGG EGENTLIGEN?21.6.2018 00:00Pressmeddelande

Hur är det egentligen med skidorna och skidkläderna nu när snön är borta? Tog du dem direkt från säsongens sista åk till skrubben eller förrådet och nu ligger allt där tills det är dags för nästa säsong? Ta då ut utrustningen igen och ge dem lite kärlek inför Åre 2019 – här delar två experter med sig av sina bästa tips! Skidor och pjäxor Om skidorna får stå obehandlade under sommaren kommer du att få torra belag som glider dåligt så ta en eftermiddag och ge laggen lite omsorg. Om du inte känner dig bekväm med att göra allt själv – gå till närmaste sportbutik och se om de kan hjälpa dig. – Det viktigaste är att man vallar in skidorna med paraffinvalla så man har ett skyddande lager på belaget. En del säger att det ska vara riktigt varm valla men det går lika bra att använda den du använder under vintern, men kanske inte den du har för de kallaste förhållandena (-10 grader eller kallare), säger Håkan Johansson på Verkstan i Åre, tillika servicetekniker åt Svenska skidförbundet. Börja med

#1 ALPINA LEGENDARER20.6.2018 00:00Pressmeddelande

Stein Eriksen – ett Hollywoodansikte i norsk ylletröja En legendar, en pionjär och långt före sin tid. Stein Eriksen var norrmannen med Hollywood-utseendet som spred den alpina sporten utanför både Nordens och sportens gränser. Med OS- och VM-guld i bagaget och en omistlig charm kom han att bli en av den alpina världens stora, inte minst för sin bragd på alpina VM i Åre 1954. Lille Stein Eriksen föddes 1927 och växte upp i idylliska Holmenkollen med föräldrarna Marius och Bitte och storebror Marius junior. Det fanns liten tvekan om att både Stein och Marius hade alla förutsättningar för att bli goda idrottsmän. Marius Sr var en erkänt duktig backhoppare och utförsåkare som dessutom deltog som gymnast på OS 1912. Mamma Bitte (Birgit) drev damernas slalomklubb i Oslo och i trädgården hade pojkarna Eriksen en hemmabyggd hoppbacke som lystes upp av stearinljus i vintermörkret. Enligt Stein var hans största ”bekymmer” som barn att välja om han skulle bli backhoppare eller alpin utförsåkare.

NU ÄNNU ENKLARE ATT TA TÅGET TILL ALPINA VM!23.5.2018 00:00Pressmeddelande

Nu blir det ännu enklare att ta sig till och från Åre. De dagliga nattågen nu kommer att gå direkt från Stockholm från juni och framåt, vilket betyder en enklare och bekvämare resa i hållbarhetens tecken. Nu kommer vår nationella partner SJ med glädjande besked: nattågen kommer att trafikera sträckan från Stockholm till Åre varje dag från slutet av juni och framåt. Dessutom kommer dagliga dagtåg att gå på sträckan, vilket gör det smidigt att ta sig till och från Åre och Duved som är tågets slut- och startstation. Det gör det också möjligt för mer långväga besökare att göra en dagstur till och från Åre. Att ta tåget till Åre är ett hållbart och bekvämt resealternativ då tåget stannar mitt i byn där du har gångavstånd till torget, restauranger, hotell, bad, shopping och givetvis till skidbackarna. Nationalarenan ligger cirka en kilometer från Åre station. – Tågtrafiken är otroligt viktig för oss och för de gäster som ska resa till och från Åre under alpina VM. Det är ett väldigt enkelt o

SENA TÄVLINGAR – FÖR PUBLIK OCH ÅKARES SKULL23.5.2018 00:00Pressmeddelande

– här är de officiella starttiderna för alpina VM i Åre Under FIS – kongressen i Grekland förra veckan samlades stora delar av den internationella skidfamiljen för att diskutera kommande år och säsong. Bland annat bestämdes de officiella starttiderna för alpina VM i Åre 2019 – och det är tider som passar både publik och åkare. Sedan tidigare är tävlingsdagarna satta för nästa års alpina världsmästerskap i Åre, 5-17 februari. Under FIS-kongressen bestämdes även starttiderna och är nu därmed officiella. Många av tävlingarna startar lite senare på dagen vilket är fördelaktigt för dagsbesökare som då kan anpassa sina resor på ett enklare sätt. Fans och publik som bor i närregionen och nu även i övriga landet får chansen att se första åket för dagen utan att kliva upp i ottan. Med de nya tågtiderna för dag- och nattåg som SJ annonserade i veckan blir det enklare att resa över dagen. Det är också viktigt att de aktiva ska få mycket tid på morgonen att förbereda sig inför vad som kan vara der

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum