Norrköpings kommun

Årets arbetsmiljöpris går till mottagningen ekonomiskt bistånd

Dela

Mottagningen ekonomiskt bistånd får årets arbetsmiljöpris för sitt positiva arbete med den sociala och organisatoriska arbetsmiljön.

Vinnare arbetsmiljöpriset 2019 samt hederspris. Foto: Crelle
Vinnare arbetsmiljöpriset 2019 samt hederspris. Foto: Crelle

Utifrån ledordet tillsammans har enheten arbetat aktivt med de prioriterade områdena samarbete, ansvarsfördelning och arbetsorganisation. Det har lett till sänkt sjukfrånvaro, bättre gruppsammanhållning och minskad personalomsättning.
– Vi utgår från vår handlingsplan och arbetar aktivt med det systematiska arbetsmiljöarbetet i vår vardag där gruppsammanhållning och visionen är central. Genom vårt arbete har vi ständigt öppet och respektfullt diskuterat det som varit känsligt och vilka behov som finns vad gäller förbättringar på enheten. Jag ser att vi tillsammans tar ansvar för helheten vilket varit avgörande för att skapa en positiv arbetsmiljö för alla medarbetare, säger Taimur Qadery, enhetschef, mottagningen ekonomiskt bistånd.

För att stärka sammanhållningen i arbetsgruppen har enheten bland annat en trivselgrupp med syfte att öka arbetsglädjen och stärka samarbetet. Trivselgruppen ansvarar för att bjuda in till aktiviteter på och utanför jobbet.
– Trivselgruppen är en del i arbetet. En annan del är också att vi lyfter fram positiva framgångar och ger positiv feedback till varandra systematiskt varje vecka för att samla på oss stärkande berättelser om hur det är att jobba på mottagningen, berättar Taimur Qadery.

Under Norrköpings kommuns chefsdag i Flygeln den 10 oktober fick mottagningen för ekonomiskt bistånd motta sitt pris för sitt goda arbetsmiljöarbete.
– Priset är ett erkännande på att vi är på rätt väg och att vi gör ett bra arbetsmiljöarbete vi ska vara stolta över, säger den stolta enhetschefen.
– Arbetsmiljöfrågorna är verkligen viktiga och det känns fantastiskt roligt att få dela ut Norrköpings kommuns arbetsmiljöpris till Mottagningen för ekonomiskt bistånd. Priset är till för att uppmärksamma arbetsplatser som på olika sätt utifrån vår värdegrund arbetat med arbetsmiljöfrågorna på ett föredömligt sätt och där stack denna arbetsplats ut i år, säger Maria Söderberg, HR chef, Norrköpings kommun.

Kontakt:
Taimur Qadery
Titel: enhetschef mottagningen ekonomiskt bistånd, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 53 05

Maria Söderberg
Titel: HR Chef, Norrköpings kommun
Telefon: 011-15 18 10

_____________________________________________________________
Avsändare: Fanny Miles, presskommunikatör
Telefon: 011-15 21 95

Bilder

Vinnare arbetsmiljöpriset 2019 samt hederspris. Foto: Crelle
Vinnare arbetsmiljöpriset 2019 samt hederspris. Foto: Crelle
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Norrköpings kommun överklagar Arbetsmiljöverkets förbud29.7.2020 15:52:00 CESTPressmeddelande

Arbetsmiljöverket har förbjudit användningen av visir utan CE-märkning eller med tillfälligt tillstånd från Arbetsmiljöverket. Det efter ett tillsynsbesök på hemtjänstenheten Bygdevägen 15. Om visiren används av medarbetarna på enheten tvingas kommunen betala 100 000 kronor. När visiren köptes in hade Arbetsmiljöverket meddelat att arbetsgivare inte riskerar sanktionsavgifter för skyddsutrustning som saknar CE-märkning eller tillfälligt tillstånd.

Väcker nyfikenhet för Norrköping9.7.2020 13:00:00 CESTPressmeddelande

Näringslivet i Norrköping har stått inför stora utmaningar under våren. Pandemin har begränsat företagarnas möjligheter till tillväxt och utveckling. Norrköpings kommun arbetar med flera delar för att stötta näringslivet. I dagarna har en infopunkt placerats vid Kolmårdens djurpark där fyra feriearbetare och personal från kontaktcenter finns behjälpliga för att berätta om Norrköping. Syftet är att väcka intresset för Norrköping och stärka besöksnäringen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum