Bookmark Förlag

Årets bästa bok enligt TIME är bannlyst på amerikanska fängelser

Dela

Idag kommer The Mars Room äntligen på svenska. Boken som varit såväl Man Booker- som National Book Circle Award-finalist har även nominerats till en Andrew Carnegie-medalj och Goodreads Choice Award, samt vunnit det franska Prix Médicis étranger. Den Los Angeles-baserade författaren Rachel Kushner gästar Bokmässan i Göteborg i höst.

Den amerikanska kritikerkåren har tillsammans med författare som Karl-Ove Knausgård, Margaret Atwood och Stephen King höjt The Mars Room till skyarna och de första svenska omdömena håller samma ton. 

Boken utspelar sig på en högsäkerhetsanstalt för kvinnor. Huvudpersonen Romy är dömd till dubbla livstidsstraff efter att ha dödat sin stalker i avsikt att skydda sin son. Skriven med lika delar osentimental skärpa och dräpande humor blir den en träffande kommentar till hur samhället skapar sina skyldiga.

Rachel Kushner skrev The Mars Room i avsikt att undersöka vad det innebär att utsättas för livstidsstraff och för att synliggöra den del av befolkningen som göms undan allmänheten på anstalter. Hon skriver med absolut gehör för den verkliga världen och The Mars Room är att betrakta som ett lika realistiskt som skrämmande porträtt av fängelser och det så kallade rättvisesystemet i Kalifornien, där boken nu är officiellt bannlyst.

Båda Rachel Kushners tidigare romaner har gått till final i National Book Awards. Hon är översatt till 24 språk och har publicerats i The New York TimesHarper’s MagazineThe New Yorker och The Paris Review

För den svenska översättningen av The Mars Room står Ylva Mörk. Omslagsbilden är fotograferad av Nan Goldin och föreställer Amanda Ooms i Berlin 1992. 

Kontakter

Bilder

Om

Bookmark Förlag
Bookmark Förlag
Kungsgatan 58
111 22 Stockholm

http://www.bookmarkforlag.se/

Förlaget för kräsna bokälskare.

BOOKMARK FÖRLAG ger ut unika och dramatiska titlar som är svåra att lägga ifrån sig, och har såväl svenska som utländska författarskap. Vi arbetar hårt för att nå ut med våra titlar och vi har haft förmånen att få fina mottaganden.

Följ Bookmark Förlag

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Bookmark Förlag

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum