Stockholms stad

Årets blomsterprogram invigt

Dela

Ett säkert vårtecken för Stockholms stad är när blomsterprogrammet invigs. Årets tema är inspirerat av den franska barocken då många parker i Stockholm har sina rötter i just barocken som Kungsträdgården och Humlegården. Färgskalan på blommorna är orange, vinrött och lavendelblått.

Foto: Lennart Johansson
Foto: Lennart Johansson

Totalt planteras cirka 200 000 lökar och plantor i 850 urnor och 50 rabatter på nära 200 platser runt om i staden. Ambitionen är att fördela blommorna över alla stadsdelar, så att så många som möjligt får glädje av blomsterprakten. Därför placeras blommorna på Stockholms mest populära platser och vid knutpunkter för kollektivtrafiken.

Årets tema är framtaget av Stockholms stads landskapsarkitekt och anlitade konsulter.

- Det är elfte året i rad som Stockholm stad presenterar ett gemensamt blomsterprogram för hela staden. I årets tema med inspiration från den franska barocken blandas grönsaker och blommor i dekorativa mönster. Vi vill tillföra skönhet till stadens gator och torg, men också visa hur man kan kombinera vackra blommor med grönsaker och andra ätbara växter, säger Anna Johansson, projektledare för Stockholms stads blomsterprogram.

Läs mer om stadens blomsterprogram på stockholm.se/blommor

Du finner pressbilder fria för användning under Bilder nedan. Ange fotograf Lennart Johansson.

För mer information:

Ola Eriksson, presstalesperson, trafikkontoret

08-508 261 33, ola.eriksson@stockholm.se

Nyckelord

Bilder

Foto: Lennart Johansson
Foto: Lennart Johansson
Ladda ned bild
Foto: Lennart Johansson
Foto: Lennart Johansson
Ladda ned bild
Anna Johansson, projektledare för Stockholms stads blomsterprogram. Foto: Lennart Johansson
Anna Johansson, projektledare för Stockholms stads blomsterprogram. Foto: Lennart Johansson
Ladda ned bild
Foto: Lennart Johansson
Foto: Lennart Johansson
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Språkstöd på årets Vuxmässa23.10.2018 09:46Pressmeddelande

Torsdag – fredag, 25-26 oktober, flyttar Stockholms stads anordnare inom vuxenutbildning in på Kulturhuset Stadsteatern. Mässan är till för alla stockholmare som funderar över nästa steg mot utbildning och jobb. Stockholms stad har satsat på att göra mässan mer tillgänglig, både genom att göra det enklare att hitta i lokalen, och genom att bemanna mässan med olika stödfunktioner. På mässan kommer besökare att kunna få stöd på sitt förstaspråk, bland annat somaliska, arabiska och dari.

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum