Stockholms stad

Årets blomsterprogram invigt

Dela

Invigningen av Stockholms stads blomsterprogram ägde rum på Gustav Adolfs torg idag onsdag den 15 april. Totalt ska cirka 200 000 lökar och plantor planteras på nära 200 platser runt om i staden.

Anna Johansson, Elisabeth Rosenquist och Daniel Helldén. Fotograf: Lennart Johansson.
Anna Johansson, Elisabeth Rosenquist och Daniel Helldén. Fotograf: Lennart Johansson.

Invigningstalare var projektledaren för Blomsterprogrammet Anna Johansson från trafikkontoret och trafikborgarråd Daniel Helldén.

Planteringarna med sommarblommor hör till de inslag i stadsbilden som invånarna i Stockholm tycker mest om. Varje år har blomsterprogrammet ett tema.

Tema 2020: Längtan till havet

- ­Blomsterprogrammet har i år hämtat inspiration från havet, skärgården och Mälaren. Stadens läge vid vattnet har varit en förutsättning för Stockholms framväxt och är en del av stadens attraktionskraft, säger Anna Johansson.

Med årets blomsterprogram flyttar vi in skärgården på stadens gator och torg och skapar en gestaltning av öar och hav. Från tidig vår med isflak i blått, kallt vatten, kvarliggande snöfläckar i starkt vitt vårljus, till varma ljusa sommarkvällar med spegelblankt vatten och solnedgång över klippor med inslag av gult och rosa. Året avslutas med växter som skildrar höstens stormiga hav och vita vågkammar i tilltagande mörker.

Årets tema är framtaget av trafikkontorets projektledare och anlitade konsulter.

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

Tel:08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Anna Johansson, Elisabeth Rosenquist och Daniel Helldén. Fotograf: Lennart Johansson.
Anna Johansson, Elisabeth Rosenquist och Daniel Helldén. Fotograf: Lennart Johansson.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Vasagatan byggs om – tre områden blir klara och nu startar arbeten som påverkar trafiken i nya områden11.5.2021 11:36:23 CEST | Pressmeddelande

Natten mellan tisdagen den 11 och onsdagen den 12 maj startar nya arbeten i tre olika områden på Vasagatan. Samtidigt blir arbetet klart i tre tidigare områden. Under byggtiden blir det fortsatt stor påverkan på framkomligheten för gående, bil- och cykeltrafik på och nära Vasagatan. I december 2021 beräknas de nu aktuella områdena bli färdiga.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum