Stockholms stad

Årets Bragdpris till stockholmarna för insatserna i samband med terrorattacken 7 april

Dela

Priset för Årets Bragd gick till Alla stockholmare för de gemensamma insatserna i samband med terrorattacken den 7 april 2017. Det stod klart när Säkerhetsbranschens egen gala Security Awards gick av stapeln torsdag den 26 oktober. Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) var på plats för att ta emot priset tillsammans med oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

  • Det är en stor ära att som representanter för Stockholm tillsammans ta emot det här priset. Stockholmarna visade imponerande handlingskraft och omtanke omedelbart efter det fruktansvärda terrordådet. Jag vill rikta ett stort tack till alla modiga stockholmare och till alla medarbetare i Stockholms stad som gjorde enorma insatser. Det här priset är till er, säger Karin Wanngård (S) finansborgarråd i Stockholms stad.
  • Efter det fruktansvärda och avskyvärda dådet visade stockholmarna på öppenhet och lojalitet gentemot varandra och vår stad. Tack till alla som var på plats under händelsen och alla de hjältemodiga insatser som skedde runtom i Stockholm. Det här priset är till alla stockholmare som visade att de hatiska krafterna inte kunde ta över vår stad, säger Anna König Jerlmyr (M) oppositionsborgarråd i Stockholms stad.

Nomineringen till priset Årets Bragd:

Priset går till Alla stockholmaren för alla gemensamma krafter och för varje individ som på sitt sätt bidrog till att akut hjälpa skadade och alla andra som drabbades direkt och indirekt av terrordådet på Drottninggatan den 7 april. Med kärlek, mod och generositet lät man inte rädslan ta över staden.

På samma gala fick även Karin Johannesen, evenemangssäkerhetschef i Stockholms Stad pris som Årets Säkerhetschef för sitt arbete med bland annat Eurovision Song Contest 2016, We are Sthlm och stadens andra evenemang.

Mer information och högupplösta vinnarbilder kan du hämta här: http://www.securityawards.se/

Presskontakt Karin Wanngård: Gabriel Dahlander 076-122 9186

Presskontakt Anna König Jerlmyr: Susan Vo Bergqvist 076-122 9201

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum