Byggföretagen

Årets byggkvinna 2022 öppnar för nominering och nya priskategorier

Dela

Nu öppnas nomineringen till Årets byggkvinna 2022 och i samband med det lanseras två nya priskategorier. "Årets byggföretag" och "Årets mest inspirerande resa" ska i samklang med "Årets byggkvinna" lyfta fram kvinnliga förebilder och företag, som strategiskt arbetar för att fler kvinnor ska söka sig till bygg- och anläggningsbranschen.

Målet med priset Årets byggkvinna är en jämnare könsfördelning, vilket kan bidra till en sundare och schysstare kultur på våra arbetsplatser. Nomineringen pågår till den 8 mars och därefter kommer alla som vill kunna rösta på sin finalist i respektive kategori. Vinnarna koras den 5 maj.

–       Det finns ett stort intresse av att uppmärksamma kvinnliga förebilder i bygg- och anläggningsbranschen. För oss är det en viktig uppgift, som vi gärna stöttar i strävan efter att öka mångfalden och kompetensförsörjningen i branschen. Förra årets positiva gensvar visade på en överraskande bredd på nomineringarna, vilket gör att vi nu lanserar två nya priskategorier, säger Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen.

–       Under förra året var engagemanget otroligt stort och vi såg hur hela branschen tillsammans nominerade förebilder från sina organisationer och byggarbetsplatser. Med det stora söktrycket känns det därför extra kul att vi nu öppnar nomineringarna för andra gången. Tillsammans lyfter vi fram kvinnliga förebilder från branschen och visar att sektorn är en plats för alla, oavsett kön, läggning eller ursprung. Se till att nominera din förebild idag. Vi gör detta tillsammans, säger Sandra ”Byggsandra” Mobaraki, Sveriges första Bygginspiratör och medgrundare av priset.

Nominera senast 8 mars. Vinnarna utses 5 maj, vilket sänds digitalt.
Tre kategorier: Årets byggkvinna, Årets byggföretag, Årets mest inspirerande resa.
Folkets röst: Alla som vill kan rösta på sina finalister mellan 15-22 april.

Jury - Årets byggkvinna 2022
Catharina Elmsäter-Svärd, vd Byggföretagen
Sandra ’Byggsandra’ Mobaraki, Sveriges första Bygginspiratör och medgrundare av priset
Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
Jeanet Corvinius, ordförande Byggcheferna
Gabriella Lavecchia, förbundsordförande SEKO
Jonas Steen, ordförande SME-utskottet, Byggföretagen
Folkets röst

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Byggföretagen
Byggföretagen
Storgatan 19, Box 5054
102 42 Stockholm

+46 8 698 58 00https://www.byggforetagen.se

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag som vill bygga Sverige på schyssta grunder. 

Följ Byggföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Byggföretagen

Byggföretagen inför skärpta medlemskrav vid användande av underentreprenörer13.5.2022 09:10:00 CEST | Pressmeddelande

Nu justerar Byggföretagen sina medlemskriterier för att ytterligare motverka risken för att kollektivavtalslösa eller osunda företag finns med i entreprenadkedjan. De nya kriterierna innebär att alla medlemsföretag som anlitar underentreprenör ska verka för att svenska kollektivavtalsregler tillämpas mot berörda arbetstagare på arbetsplatsen. Detta ska gälla både som direkt avtalspart och för dennes eventuella underentreprenörer i kontraktskedjan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum