Svenska BasketbollförbundetSvenska Basketbollförbundet

Årets center och årets stjärnskott i SBL dam

Dela

Nu är det dags för fler utmärkelser. Årets center i SBL dam går till en av Sveriges mest kända och bästa spelare genom tiderna, Louice Halvarsson i Wetterbygden Sparks. Årets stjärnskott går till point guarden från Högsbo som kom tillbaka från en knäskada och ledde sitt lag till slutspel, Ida Fredrikson.

Alla utmärkelser i Svenska Basketligorna röstas fram av coacher, lagkaptener och media förutom priserna Årets lyft och årets matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet. Varje utmärkelse får dock en kommentar av SBBF.

Årets center: Louice Halvarsson, Wetterbygden Sparks
Halvarsson har spelat och startat alla 20 matcher säsongen 2018-2019. Hon har spelat 35 minuter per match, tredje mest i SBL dam, och varit tongivande för Wetterbygden i deras debutsäsong i SBL. Hon skjuter 52 procent innanför trepoängslinjen, 87 procent från straffkastlinjen och har snittat en "double-double" under grundserien. 

Halvarsson tar emot sin utmärkelse imorgon, när Wetterbygden spelar sin kvartsfinal mot A3 i Huskvarna Sporthall.  

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
Årets center kommer att gå till historien som en av de bästa basketspelarna Sverige har haft genom tiderna. Men vi skriver inget avskedskapitel ännu. Tvärtom har årets center efter uppehåll kommit tillbaka och är en av de främsta orsakerna till att hennes lag spelar slutspel i år. Med ett fantastiskt rörelsemönster, en grym vilja och stor rutin har hon flera år kvar på sin absoluta toppnivå. 17 poäng och 10 returer per match gjorde hon i grundserien. Årets center i SBL dam heter Louice "Lollo" Halvarsson!

Topp 3: Årets center (procent av rösterna)
Louice Halvarsson, Wetterbygden Sparks 31%
Janel McCarville, Alvik Basket 28%
Hanna Johansson, Högsbo Basket 16 %

Årets stjärnskott: Ida Fredrikson, Högsbo Basket
I sin första säsong i SBL har Fredrikson spelat alla 20 grundseriematcher för sin moderklubb Högsbo Basket, startat i 18 av dem - och dessutom spelat 30 minuter per match. Hon har i högsta grad bidragit till att Högsbo Basket tagit sig till slutspel som nykomlingar. 

Fredrikson får ta emot sin utmärkelse imorgon, när Högsbo spelar sin kvartsfinal mot Luleå Basket på hemmaplan i Gothia Arena.

Svenska Basketbollförbundets kommentar:
Årets stjärnskott går till en spelare som verkligen har övervunnit hinder, tagit ansvar och vunnit respekt i SBL dam. Hon skadade korsbandet 2016 och har sedan dess arbetat stenhårt för att komma tillbaka. I år snittade hon 6,7 poäng och nästan 3 assist per match. Det är en spelare som motståndarlagen aldrig släpper med blicken för då smäller hon i en trepoängare. Årets stjärnskott i SBL dam heter Ida Fredrikson!

Topp 3: Årets stjärnskott (procent av rösterna)
Ida Fredrikson, Högsbo Basket 25%
Tova Sabel , Alvik Basket 22 %
Günesh Karaoglan och Lovisa Hjern, Norrköping Dolphins 13 %

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Prins Daniel beskyddare av Svenska Basketbollförbundet12.7.2019 11:55:20 CESTPressmeddelande

Hans Kunglig Höghet Prins Daniel är numera beskyddare för Svenska Basketbollförbundet. – Det är en ära och vi är självklart mycket glada över att Prins Daniel vill engagera sig för basketen i Sverige, säger Mats Carlson, ordförande Svenska Basketbollförbundet. Beskyddarskapet löper över tre år och innebär att Prins Daniel på olika sätt främjar Svenska Basketbollförbundets verksamhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum